ΤΩΡΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΟΒΕΙΣΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

ΥΠΑΡΧΕΙ-ΛΕΕΙ- ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!!!

 

 

Σαντορίνη 1906. Φωτό Dr P Shweyer

ΕΡΩΤΗΣΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΟΡΤΩΜΑ

 

 

«Προς τους Υπουργούς Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών,κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή,  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη,  Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη & Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Αρμόδιο για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Άκη Σκέρτσο

Θέμα: Διαμόρφωση στρατηγικού σχεδίου για τη Σαντορίνη

 

 

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Λόγω όμως, της υπερβολικά μεγάλης επισκεψιμότητας από όλο τον πλανήτη και τη συνεχή κι ολοένα εντεινόμενη αύξηση των τουριστών στο νησί, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα.

 

 

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Τουρισμού εξήγγειλαν για το πρώτο εξάμηνο, μεταξύ άλλων, εκτός του εθνικού στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης (2021-2030), τη δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου με άμεση εφαρμογή σημαντικών θεσμικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν, να ενισχυθούν και να προβληθούν ειδικές μορφές τουρισμού. Ακόμη, στον ίδιο στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό, προβλέπεται η Ίδρυση φορέα διαχείρισης προορισμού «Σαντορίνη».

 

 

Αδιαμφισβήτητα επείγουσες προτεραιότητες για την Σαντορίνη αποτελούν, πρώτα από όλα η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου λιμένα που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις για το νησί· η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί νομοτελειακή ανάγκη, καθώς κι η δυνατότητα πλήρους υδροδότησης· σημαντική κρίνεται η προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών μνημείων και πόρων· προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε συγκεκριμένους τόπους και χρονικές περιόδους από πλήθος τουριστών, όπως το οδικό δίκτυο, η κυκλοφοριακή συμφόρηση κι η απουσία επαρκών χώρων στάθμευσης μπορούν να επιλυθούν με ορθολογική διαχείριση και συνετή πρόβλεψη.

 

 

Η Σαντορίνη, μέσα από τη λήψη ορθών μέτρων και τη συνακόλουθη νομοθετική εφαρμογή τους, μπορεί να καταστεί για τις επόμενες δεκαετίες, βιώσιμος τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για τους κατοίκους της αλλά και για τους επισκέπτες της, διασφαλίζοντας όλα εκείνα τα εχέγγυα που προαπαιτούνται κι έχουν να κάνουν τόσο με την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και με την ποιότητα της εμπειρίας των επισκεπτών.

 

 

Στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να υλοποιηθούν σημαντικά έργα που αφορούν σε υποδομές. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι συνεχείς επαφές της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας. Το διακύβευμα είναι η διαμόρφωση ενός στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδίου, που θα σηματοδοτήσει μια ασφαλή αλλά κι επιτυχή πορεία προς το μέλλον έχοντας πάντα ως άξονα, βασικές δομικές αλλαγές. Οι συνθήκες πλέον, έχουν ωριμάσει για να απαλειφθούν όλα εκείνα τα αρνητικά που εμποδίζουν το νησί της Σαντορίνης να αντιμετωπίσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις της νέας δεκαετίας. Είναι καιρός, δεδομένης της θετικής κυβερνητικής βούλησης καθώς και των αρχών του νησιού, να υιοθετηθεί μια σύγχρονη τουριστική πολιτική που θα θεραπεύσει χρόνιες κακοδαιμονίες και θα εγκαινιάσει μια τελέσφορη περίοδο για το νησί. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί

Σε ποιες πρωτοβουλίες και ενέργειες προτίθεστε να προβείτε με στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της Σαντορίνης;

Τι είδους μέτρα θα περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο για τη Σαντορίνη;

Προγραμματίζονται έργα υποδομής που θα επιφέρουν αναβάθμιση αλλά και θα εμπλουτίζουν τις επιλογές του τουρίστα στην Σαντορίνη;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *