ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

 

 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Ως απάντηση στο έγγραφο σας με αριθ. πρωτ.8614/10.08.2020 για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τον χώρο στάθμευσης θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

 

​Αρχικά το παρκινγκ ποτέ δεν ήταν αμιγώς χώρος χρήσης τουριστικών λεωφορείων (προς ενημέρωση σας είναι χαρακτηρισμένος χώρος στάθμευσης Ι.Χ αυτοκινήτων).
​Εμείς από την πρώτη στιγμή ενδιαφερθήκαμε να βρεθούν χώροι στάθμευσης για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των επισκεπτών μας.

 

​Είμαστε το μόνο Τοπικό Συμβούλιο που έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, στην επιτροπή ποιότητα ζωής, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον γενικό γραμματέα του Δήμου μας.

 

 

​Εν τάχει επειδή μάλλον δεν είστε ενημερωμένοι επαρκώς σας αναφέρω τα εξής:

 

1. Το παρκινγκ χρησιμοποιείτε όπως κάθε χρόνο. Εάν γεμίζει, η αποβίβαση γίνεται στο εσωτερικό χώρο αυτόν και αμέσως μετά γίνεται μετάβαση του λεωφορείου στην περιοχή του Μπαξέ.
2. Η ανανέωση του χώρου που προϋπήρχε στην περιοχή του Μπαξέ δεν επετεύχθη γιατί ο ιδιοκτήτης το ήθελε για ιδία χρήση.
Στην προσπάθεια μας για νέο χώρο αποταθήκαμε στον πάτερ Νικόλαο όπου και μας έγινε παραχώρηση νέου οικοπέδου έναντι του ξενοδοχείου Ecoxenia.
3. Δύο θέσεις πάρκινγκ έναντι του φούρνου «Φουρνί» για επιβίβαση και αποβίβαση υπάρχουν αλλά δυστυχώς καταλαμβάνονται από τους ίδιους τους αυτοκινητιστές.
4. Έχει επιτευχθεί αποσυμφόρηση από σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή του Θόλου και της Φοινικιάς με την συμβολή του Α/Τ Θήρας.
5. Τοποθέτηση κολονάκια οριοθέτησης για αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
6. Επίσης ζητήθηκε από τον Δήμο μας να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για ελεγχόμενη ροή επισκεπτών όπου χρειάζεται (κρουαζιέρα κ.λ.π).

 

Τέλος ποτέ δεν μας ζητήθηκε από την μεριά σας κάποια συνάντηση προς ενημέρωση σας, σε αντίθεση με τα άλλα σωματεία αυτοκινητιστών (ΤΑΧΙ-ΚΤΕΛ).
Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

 

Προσπαθούμε για την εύρυθμη λειτουργία του χωριού μας, για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την άριστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας

Αντώνιος Παγώνης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *