“ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ”

Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

 

 

 

 

“Συντήρηση – Αποκατάσταση καλής λειτουργίας Παιδικών Χαρών.

ΣΧετ. Η με ημερομηνία 13/07/2017 επιστολή των Μαμάδων της Σαντορίνης.

Η επιστολή που λάβαμε εκ μέρους της ομάδας «ΜΑΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» δεν ήταν δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους αναφορικά με το θέμα των κατεστραμμένων Παιδικών Χαρών του νησιού μας και την κωλυσιεργία του Δήμου μας.

Το παιδί είναι χαρά, ευτυχία και ευλογία για κάθε γονιό που θυσιάζεται στη ζωή για να παρέχει κάθε τι στο παιδί του και ονειρεύεται να γίνει ένας αυριανός πολίτης ικανός και χρήσιμος στην κοινωνία.

Ήδη από την πρώιμη ηλικία του το παιδί, μέσα από το παιχνίδι στην Παιδική Χαρά αποκομίζει πολλαπλά οφέλη. Αναπτύσσει τις κινητικές του δεξιότητες, ενισχύει την αυτοπεποίθησή του, αποκτά τις πρώτες φιλίες, συμμετέχει μέσα από την συναναστροφή με τα άλλα παιδιά σε μια ομάδα και κοινωνικοποιείται. Παράλληλα όμως, ο χώρος της παιδικής χαράς προσφέρει και στους γονείς τη δυνατότητα χαλάρωσης και τους δίνει την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους και να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελληνική οικογένεια οι Παιδικές Χαρές αποτελούν μια μικρή όαση σε κάθε οικισμό αφού είναι ένας τόπος παιχνιδιού με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις, όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για τους γονείς.

Για τους παραπάνω λόγους, όλες οι Παιδικές Χαρές με την ευθύνη του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι ασφαλείς και να λειτουργούν σωστά.

Κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει με τις Παιδικές Χαρές του νησιού μας που παρά την δέσμευση του Δημάρχου, την έγκριση σκοπιμότητας και τη έγκριση ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, οργάνων δαπέδων ασφαλείας κ. ά. καθυστερούν τόσο πολύ οι διαδικασίες και εκτίθενται πολλά παιδιά σε κίνδυνο, που ανυποψίαστα συνεχίζουν να παίζουν σε κατεστραμμένες Παιδικές χαρές.

Εν τούτοις αν και η λειτουργία και η συντήρηση των Παιδικών Χαρών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρεια μας, το θέμα μας ενδιαφέρει, μας απασχολεί και μας προβληματίζει. Θέλουμε να γνωρίσουμε, τι πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Θήρας και αδυνατεί στο να προχωρήσει επιτέλους στην ολοκλήρωση των διαδικασιών?

Αναλάβετε την ευθύνη και την υποχρέωση που έχετε προς τους μικρούς μας συνδημότες, που χρειάζονται ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας!

Εν αναμονή των απαντήσεων σας στους προβληματισμούς μας και με την πεποίθηση ότι σύντομα θα χαίρονται τα παιδιά και της Σαντορίνης το παιχνίδι σε ασφαλείς και κατάλληλες Παιδικές Χαρές, είμαστε στην διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστεί από την πλευρά μας.

Συνημμένα:

Η επιστολή της Ομάδας «Μαμά στη Σαντορίνη» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *