TO NOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ

ΑΛΛΑ “Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ” ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

 

 

  Εδώ και μέρες, κάνει το γύρο του Διαδικτύου, η ιστορία ενός ομογενούς από τον Καναδά, που παρουσίασε πρόβλημα υγείας, ενώ έκανε τις διακοπές του στη Σαντορίνη. Αμέσως εισήχθη στο Νοσοκομείο Θήρας, όπου υπεβλήθη σε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, διακομίστηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την ολοκλήρωση της νοσηλείας του. Αμέσως η “συμμαχία των προθύμων” έκανε πάρτι. Τροφοδότησαν διάφορες ιστοσελίδες και ιστολόγια με κινδυνολογικά στοιχεία και τίτλους όπως “Εφιάλτης για ομογενή” και τα συναφή.

Κοινή συνισταμένη;. Το Νοσοκομείο Σαντορίνης, είναι αδύναμο, άχρηστο έως επικίνδυνο. Τι κρίμα όμως που η πραγματικότητα, χάλασε μια τόσο πιασάρικη είδηση!. Γιατί η πραγματικότητα, είναι τελείως διαφορετική. Και δεν τη λένε κάποιες “πηγές” ή “πληροφορίες”, ή “διαρροές” αλλά ο ίδιος ο ασθενής και το οικογενειακό του περιβάλλον. Δείτε τι γράφει ο “Εθνικός Κήρυκας”, η μεγαλύτερη ομογενειακή εφημερίδα: “ Ο «Εθνικός Κήρυξ», επισκέφτηκε τον κ. Σαρλάκη στο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή έβγαιναν οι γιατροί από το δωμάτιό του έχοντας τελειώσει την εξέταση που πραγματοποιούν κάθε πρωί, οι οποίοι αφού παραπονέθηκαν για τα όσα έχουν γραφτεί σε διάφορα Μέσα, μας είπαν κατηγορηματικά ότι ο ομογενής πάει καλά, δεν κινδυνεύει ούτε κατ’ ελάχιστον η υγεία του και θα πάρει εξιτήριο σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Σε ερώτησή μας, αν υπήρξε επιπλοκή από τη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, είπαν πως συμβαίνει το αντίθετο. «Χάρη στην πολύ καλή δουλειά των γιατρών εκεί ζει ο κ. Σαρλάκης. Εμείς απλώς εδώ τον φροντίσαμε».

Και συνεχίζει: “Το «μυστήριο» λύθηκε όταν γνωρίσαμε τον ασθενή και την σύζυγό του Στέφανι. Μαζί τους και ο πατέρας του Νικόλαου, ιερέας Δημήτριος Σαρλάκης, ο οποίος ιερουργεί στο Γουίνιπεγκ.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ήταν θυμωμένοι με τα όσα γράφτηκαν στα διάφορα blogs, θεωρώντας ότι η αρχική ανταπόκριση του καναδικού Μέσου που βασίστηκε σε μαρτυρίες συγγενών και φίλων ήταν μακριά από την αλήθεια.

Δεν θέλησαν να μιλήσουν επίσημα, αλλά μας ζήτησαν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι γιατροί Σακκάς Λάμπρος, Μπάνος Δημήτρης και ένας ακόμη που δεν θυμούνται το όνομά του, «ήταν άψογοι». «Με φρόντισαν μου έκαναν κάθε είδους εξέταση, ακτίνες, μαγνητική, ‘ουλτρα σάουντ’, ό,τι υπάρχει», μας είπε ο κ. Σαρλάκης.

Σε σχετική ερώτηση, ο ομογενής είπε πως είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο, λόγω επιπλοκής, αλλά δεν ευσταθούν τα όσα γράφτηκαν δεξιά και αριστερά. «Η νοσηλεία, το ενδιαφέρον και η καθημερινή φροντίδα ήταν σε άριστο επίπεδο. Και τους ευχαριστούμε». Οσο για την πνευμονία, μας είπε πως δεν ήταν παρά λίγο υγρό στον πνεύμονα που αντιμετωπίστηκε άμεσα”.

Αλλά γιατί μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ο ασθενής, μετά το δύσκολο χειρουργείο στη Σαντορίνη;. Την απάντηση, δίνει η σύζυγος. “Οπως εξήγησε, ήταν μόνη, δεν κοιμόταν παρά ελάχιστα, «ήθελα την οικογένεια του άντρα μου κοντά μου» και έτσι τους έστειλαν στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, είπε ότι ήταν πρωτοβουλία των δικών της ανθρώπων στον Καναδά, και πως ποτέ δεν το ζήτησε ούτε και ήθελε να υπάρξει συνέχεια στον έρανο μέσω του «Ε.Κ.», αν και όντως υπάρχει πρόβλημα οικονομικό όπως παραδέχθηκε, γιατί και οι δύο θα μείνουν εκτός δουλειάς για αρκετό καιρό.

Το μόνο που θέλουν από τον «Ε.Κ.», τόνισαν, είναι να αναφερθεί η πολύ καλή νοσηλεία που είχαν και στη Σαντορίνη και στην Αθήνα γιατί είναι αδικία να επικρατήσει κάποια αντίθετη άποψη”.

 ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ “ΕΙΔΗΣΗΣ” ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΛΑΣΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

 

 

 

1 Response

  1. Ο/Η ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ λέει:

    Δυστυχώς υπάρχουν ακομα κάποιοι κακοθελητές που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφημίζουν το νοσοκομείο μας. Θέλησα να σχολιάσω αυτή την ανάρτηση διότι τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον Κ Μπανο ο οποίος είναι ένας εξαίρετος χειρούργος και ένας εξαίρετος άνθρωπος. Ο Κ Μπανος έχει χειρουργησει στο παρελθόν αρκετά άτομα της οικογένειάς μου. Θυμάμαι μάλιστα όταν συζητάγαμε λιγα λεπτά μετά το χειρουργείο της αδερφής μου για το νοσοκομείο της Σαντορίνης που μου έλεγε οτι όταν ξεκινήσει θα ήθελε να έρθει να το στηρίξει και να βοηθήσει τους πατριώτες του καθώς η καταγωγή του είναι απο εδώ. Χαίρομαι λοιπόν που τελικά αυτός ο άνθρωπος είναι στο νοσοκομείο μας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *