ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΘΗΡΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

 

 

Παρά το γεγονός, πως περιέχει μια αξιοσημείωτη ανακρίβεια, η κατάταξη των Μουσείων της χώρας, σε σχέση με την επισκεψιμότητά τους από τον εξειδικευμένο διεθνή ιστότοπο earthology365, έχει μια σημασία. Επειδή δείχνει πως το νησί, διαθέτει ένα εξαιρετικό πολιτιστικό απόθεμα που παρά την απόσπαση και μεταφορά μέρους του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας ή την επονείδιστη «τουρνέ» της Κόρης της Θήρας, παραμένει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Γράφει λοιπόν για το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας το οποίο κατατάσσει στην έκτη θέση. : «Με ευρήματα και τοιχογραφίες από τον οικισμό της Μινωικής εποχής της Σαντορίνης στο Ακρωτήρι, όπως σπάνια δείγματα επίπλων και τις διάσημες τοιχογραφίες, την Άνοιξη με τα Χελιδόνια και τους κυανοπιθήκους». Μόνο που η «Τοιχογραφία της Άνοιξης με τα Χελιδόνια», βρίσκεται στη Συλλογή Θήρας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.

Μια άλλη ένσταση, βρίσκεται στο καταγγελλόμενο γεγονός πως ο κλιματισμός στο Προϊστορικό Μουσείο, ήταν -και ίσως παραμένει- ανενεργός, ενώ η καθαριότητα είναι κάτω και από το υποτυπώδης.

 

Μια ακόμα παραξενιά αυτής της λίστας –ίσως δικαιολογημένη, μιας και αναφέρεται στην επισκεψιμότητα- είναι η απουσία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με τα πλούσια εκθέματα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *