ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ;

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ή  ΜΑΓΑΖΑΚΙ;

 

 

20161031_140641 Η Santonews, παρέλαβε την επιστολή ενός αναγνώστη, που είναι αληθινή μέχρις κεραίας. Τόσο που συγχωρώ το δηκτικό “Supermodel ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”,, τίτλο αποδελτίωσης του διεθνούς τύπου που έκανε πριν λίγες μέρες. Αλλά… Η συζήτηση ΚΤΕΛ και Σαντορίνη. ΚΤΕΛ και Δήμος. Θα ανοίξει. Είτε βολεύει, κάποιους, είτε όχι. Το φετινό καλοκαίρι, το ΚΤΕΛ ήταν δεύτερο στα παράπονα (μετά την καθαριότητα). Κάποιοι πρέπει να μιλήσουν. Και Κάποιοι άλλοι να απολογηθούν γιατί απεμπόλησαν τη δεσπόζουσα θέση της κοινωνίας (μέσω κοινοτικών και αργότερα Δημοτικών Αρχών) σε αυτόν το Οργανισμό δημόσιας εξυπηρέτησης.

Σε ότι αφορά τον αναγνώστη, διαφωνώ, μόνο για τα μεγάφωνα. Ένας ηλεκτρονικός πίνακας, είναι αρκετός και δεν είναι και ακριβός.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

20161031_140351

 

“Μπορεί η τουριστική περίοδος να κρατά γερά ακόμη στο νησί, ωστόσο για μια ακόμη φορά, με τη πρώτη δυνατή μπόρα παρουσιάστηκαν επιεικώς τριτοκοσμικές εικόνες. Εκτός των γνωστών προβλημάτων με τα λεωφορεία, ήρθε και η βροχή… Τουρίστες πανικόβλητοι δεν ξέρουν που να σταθούν

– Το στέγαστρο αναμονής του κοινού στο ΚΤΕΛ μόλις και μετά βίας χωράει 10 άτομα. Όσος χώρος απομένει απλά για να μη βραχεί κάποιος (το τονίζω διότι πρόκειται για ένα ανοικτό χώρο-πέργκολα με τα γνωστά πλαστικά προστατευτικά) έχει μετατραπεί σε λίμνη!! Το όλο σκηνικό συμπληρώνουν οι μαθητές που μη έχοντας ομπρέλες κτλ. πηγαινοέρχονται ρωτώντας ποιο είναι το λεωφορείο τους (όλοι σχεδόν βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο) και πότε θα έρθει…

Στην φοβερή και τρομερή reception τα τρία-τέσσερα άτομα είτε πίνουν ανενόχλητοι τον καφέ τους, είτε είναι οδηγοί που μπήκαν λόγω βροχής, και που και που απαντούν και σε καμιά ερώτηση..

Απουσία στοιχειωδών δημοτικών παροχών στο ‘super model’ των Κυκλάδων…

Μα είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει ένας κανονικός σταθμός λεωφορείων? Ένας κλειστός χώρος (δε ζητάμε θέρμανση η ψύξη ανάλογα την εποχή γιατί είναι κοστοβόρο,..) και ένα μεγάφωνο να ανακοινώνονται τα λεωφορεία -χωρίς να τα ψάχνεις (προσέχοντας ποιος φεύγει-μη σε πατήσει κιόλας) και χωρίς να κρέμεσαι από τα χείλη του κάθε εισπράκτορα-μεγαφώνου?.ένας άνθρωπος που θα απαντάει με ευγένεια στους επισκέπτες?

Η μήπως όλα αυτά τα απλά ανήκουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία των ΚΤΕΛ?.”

Save

Save

2 Responses

 1. Ο/Η Δημήτρης Νικολαΐδης λέει:

  Μη πάτε μακριά, στην Παρο που δεν ειναι Supermodel και ηλεκτρονικό πίνακα εχουν και αυτόματους πωλητές εισητηριων εχουν και σε κάθε στάση αναλυτικά τα δρομολόγια και την ωρα εχουν.

  Δυστυχώς εδω μερικοί θέλουν να κάνουν το νησί σαν τα μούτρα τους δεν πρέπει να τους αφησουμε με κανένα τρόπο.

 2. Ο/Η Ηλίας λέει:

  Τα ΚΤΕΛ να υπηρετήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους;
  Καλό ανέκδοτο!!!
  Ας μου θυμίσει κάποιος πόσο κοστίζει το εισιτήριο για απόσταση 5 λεπτών (Φηρά-Μεσαριά);;
  Ας μου θυμίσει κάποιος τι είναι και σε ποιον ανήκει ο χώρος που έχουν τέρμα;;
  Είναι ιδιωτική επιχείρηση που χρησιμοποιεί (για να μην πω καταπατάει) χώρο δημοσίου, ίσως και πρασινου, για να σταθμεύουν εκτός των άλλων και τα ΙΧ τους.
  Με ασπίδα τις ψήφους και ΟΥΧΙ το δημόσιο συμφέρον αυτοί και οι γείτονες τους έχουν καταστρέψει τα Φηρά καταλαμβάνοντας χώρο που θα έπρεπε να είναι πάρκο με δέντρα και παγκάκια για τους φιλοξενούμενούς.
  Στο κόστος μεταφοράς έχουν τη λογική του ιδιωτικού φορέα με μονοπωλιακό καθεστώς ενώ στον τομέα της εξυπηρέτησης και της φιλοσοφίας έχουν υιοθετήσει την χειρότερη μορφή του χειρότερου δημόσιου φορέα (με την κακή έννοια).
  Ίσως η χειρότερη ιδιωτική επιχείρηση του νησιού. Καμία σχέση με άλλους ιδιωτικούς φορεία και επιχειρήσεις που έχουν υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και προσφέρουν με μορφή χορηγίας πολλά. Δε θα αναφέρω ονόματα αλλά ευτυχώς υπάρχουν και αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *