ΤΟ ΚΚΕ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ “ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ” ΓΙΑ COVID 19

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 

 

 

“Μέσα του Οκτώβρη και στη δίνη της πανδημίας και της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή μας, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες γεγονότων – σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο – που μας προβληματίζουν έντονα :

  • Η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας κατατάχθηκε για τον covid-19 στο Επίπεδο 3- Αυξημένης Επιτήρησης (πορτοκαλί), ίδιο με αυτό της Αττικής.
  • Δελτίο Τύπου του Δημάρχου διαμαρτύρεται και αμφισβητεί ευθέως την κατάταξη για τη Σαντορίνη, επικαλούμενος ότι η κατάταξη αφορά ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή δεν ανακοινώνει καμιά πληροφορία για την κατάσταση στο Δήμο Θήρας (Σαντορίνη- Θηρασιά) που να δικαιολογεί αυτή την αμφισβήτηση ούτε πραγματοποιούνται από το Δήμο ενημερώσεις στους δημότες.
  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, τα τεστ γίνονται με το σταγονόμετρο ενώ δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για πραγματοποίηση τεστ covid-19 με γρήγορη εξαγωγή αποτελεσμάτων. Αποτέλεσμα, όσοι κάνουν το τεστ να είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται σε απομόνωση μέχρι και 5 ημέρες με σοβαρές επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.
  • Δεν έχουν γίνει μαζικά τεστ σε κανένα σχολείο ούτε και ενημέρωση από γιατρούς για τα μέτρα και τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους.
  • Ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Φηρών απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλες τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο (τμήματα με 28 μαθητές, κανένα διαγνωστικό τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, μεταφορά μαθητών μαζί με άλλους επιβάτες σε υπερπλήρη λεωφορεία ΚΤΕΛ ακόμα και όρθιοι κ. ά. ). Το Γυμνάσιο Θήρας είναι σε κατάληψη.
  • Παρόλα αυτά, ο Έπαρχος Θήρας δηλώνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στη Σαντορίνη δεν έχει κανένα πρόβλημα, χωρίς να δίνεται καμιά εξήγηση γιατί οι μαθητές μετακινούνται με 120% (!) πληρότητα των λεωφορείων, ενώ η πληρότητα των οχημάτων ΜΜΜ πρέπει να είναι 50% σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στο επίπεδο 3 ούτε γιατί δεν αυξάνεται η συχνότητα των δρομολογίων.
  • Γ
  • ίνεται ευρεία σύσκεψη σχετικά με τα προβλήματα του Γυμνασίου Φηρών (γιατί μόνο αυτού του σχολείου;) αλλά δεν ανακοινώνονται τα συμπεράσματα ή μέτρα αντιμετώπισης.
  • Ίδια κατάσταση στα σχολεία και τη μεταφορά των παιδιών, επικρατεί σε όλο το νησί. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, μέσα από τους Συλλόγους και τα Συμβούλιά τους, εκφράζουν έντονη ανησυχία και απαιτούν άμεσα μέτρα σε κάθε κατεύθυνση.
  • Το προηγούμενο διάστημα οι μαθητές στη Σαντορίνη, μαζί με χιλιάδες μαθητές σ΄ όλη τη χώρα, βρίσκονταν μαζικά σε καταλήψεις των σχολείων τους (4 στα 5 Γυμνάσιο και Λύκεια του νησιού) και σε κοινές κινητοποιήσεις με τους εκπαιδευτικούς τους κατέθεσαν αιτήματα στο Δήμαρχο και Έπαρχο Θήρας για αποσυμφόρηση των τάξεων, σχεδιασμό για εξεύρεση σχολικών αιθουσών σε δημόσια ή δημοτικά ακίνητα, μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, ασφαλή μεταφορά, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας κ.ά.

 

 

Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της και την κατάσταση που διαμορφώνεται και για τον παραπλανητικό εφησυχασμό που καλλιεργούν οι αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες, ο Έπαρχος Θήρας και ο Δήμαρχος Θήρας.

Εφαρμόζουν στη Σαντορίνη την κυβερνητική πολιτική που επιβάλει ότι «δεν αγγίζουμε ό,τι κοστίζει χρήματα» και προπάντων να μη θιγούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (αεροπορικές εταιρείες, εφοπλιστές, μεγάλα ξενοδοχεία, διεθνείς τουριστικοί πράκτορες).

Αρνούνται να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο για την ασφάλεια και προστασία του πληθυσμού των νησιών μας, κατάσταση που εγκυμονεί απρόβλεπτους κινδύνους.

Η Υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των μαθητών κι εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, όλου του Θηραϊκού λαού, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ:

  • Ανακοίνωση των κρουσμάτων ανά νησί από τον ΕΟΔΥ. Τακτικές ενημερώσεις από το Δήμο Θήρας.
  • Σύσταση σχολιατρικής επιτροπής και πραγματοποίηση ενημερώσεων και τακτικών επισκέψεων σε όλα τα χωριά (σχολεία και οικογένειες).
  • Στελέχωση του Γ.Ν. Σαντορίνης με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξοπλισμός για δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα γρήγορα τεστ covid-19 σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
  • Άμεση διαμόρφωση σχολικών αιθουσών σε κάθε διαθέσιμο δημόσιο, δημοτικό ή ενοικιαζόμενο χώρο και τμήματα με 15 μαθητές. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.
  • Μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ και τήρηση των πρωτοκόλλων ασφάλειας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *