ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

“με μεγάλη χαρά οι συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα μας.

Έτσι 12/13/14 Δεκεμβρίου τις ίδιες ώρες  στο γυμνάσιο Θήρας.

 

gymnasio-firon1Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Γέννηση του Θεανθρώπου και σκεφτήκαμε πώς σ’ αυτήν την γιορτή της Αγάπης δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι .Κατόπιν συνεννόησης με το νοσοκομείο “ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” μας πληροφόρησαν ότι υπάρχει σημαντικότατη έλλειψη σε κλινοσκεπάσματα (σεντόνια , μαξιλαροθήκες , πικεδένιες κουβέρτες και παπλωματάκια).

Σκεφτήκαμε λοιπόν να συγκεντρώσουμε χρήματα ;ή υλικό για αυτό τον ιερό σκοπό ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής τους για τα παιδιά τους.

Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται στο σχολείο σε ειδική αίθουσα που διαθέτει ο σύλλογος ενώ όσοι θέλουν να βοηθήσουν με κάποιο χρηματικό ποσόν μπορείτε είτε να το φέρετε οι ίδιοι είτε μέσο των παιδιών σας(θα υπάρχει και ανάλογη απόδειξη)

Η συγκέντρωση υλικών και χρημάτων έχει οριστεί για τις 07-08-09-10-12/13/14 Δεκεμβρίου τις ίδιες ώρες  στο γυμνάσιο Θήρας.

Δεκεμβρίου από τις 10.00-12.00.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6974870669-ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)”

Save

Save

Save

Save

5 Απαντήσεις

  1. Ο/Η ΕΛΕΝΗ λέει:

    τι σόι σύμπλεγμα πρέπει να κουβαλάς για να βάζεις φωτογραφία Γυμνάσιο Θήρας και να τιτλοφορείς το άρθρο “το Γυμνάσιο Φηρών”; Χωράει άραγε θεραπεία ή τσάμπα κονομάνε οι φαρμακευτικές…;
    περαστικά μας….!

    • Να σας πω, ότι έχετε άδικο;. Όχι. Καλά το λέτε. Αλλά εκτός απότον επίσημο τίτλο (κι εκεί έχετε όλο το δίκιο) υπάρχει και το ΄τοπικό προσδιοριστικό το οποίο -λάθος ενδεχομένως- επέλλεξα. Μην μου αποδίδετε όμως σύμπλεγμα. Σαφήνεια, ήθελα.Mea culpa.Χρησιμοποίησα απλώς, τον όρο που χρησιμοποιούν όλοι. Γυμνάσιο Φηρών. Λύκειο Φηρών. Δημοτικό Σχολείο Φηρών.

  2. Ο/Η Άννα Πατρικιανου λέει:

    Γιατί ασχολείστε με την ονομασία του σχολείου και δεν ασχολείστε με την έλλειψη εκπαιδευτικών . Το γυμνάσιο των Φηρων έχει σημαντικές ελλείψεις και πρέπει να κινητοποιηθούμε γονείς και τοπικοί παράγοντες αν θέλουμε να λάβουν τα παιδιά μας “στοιχειώδη ” μόρφωση.

    • Παρά το οξύ της ύφος, η κυρία που με επέπληξε είχε ένα δίκιο. Απλά με την “Καλικράττεια” ενοποίηση της Θήρας, σε ένα Δήμο χάσαμε λίγο το μπούσουλα στο τοπωνυμικό. Προσωπικά, βρίσκομαι πάντα σε αμηχανία, επειδή και το Γυμνάσιο Εμπορείου (επί παραδείγματι), έπρεπε να είναι “Εμπορείου Θήρας”. Επιλέγω την απλούστευση, χωρίς να είναι απόλυτα ορθή. Και προσωπικά, θεωρώ ότι ο Δήμος έπρεπε να είναι “Σαντορίνης” γιατί η Θήρα είναι ένα μόνο από τα νησιά του μικρού Αρχιπελάγους που τον απαρτίζουν. Για τις ελλείψεις και τα κενά, πάλι ΝΑΙ. Αλλά μη βάζουμε διαζευκτικό σε όλα. ή το ένα ή το άλλο. Και το ένα και το άλλο. Απλά ο τίτλος ενός σχολείου (και για λόγους περιορισμών της δημοσιογραφικής τιτλογραφίας) μου φάνηκε καλύτερα προσδιορίσιμος ως “Φηρών”. Χωρίς -ξαναλέω- για λόγους ιστορικής ακρίβειας να είναι ο σωστός.

  3. Είθε ο Θεάνθρωπος να μας βρει καμιά φάτνη της προκοπής για να μένουν οι εκπαιδευτικοί, γιατί αυτοί οι αχάριστοι φεύγουν από το νησί, γιατί, άκουσον-άκουσον, τα νοίκια των σπιτιών είναι απλησίαστα… Πολύ πρόσφατα, φιλόλογος του Γυμνασίου έδωσε την παραίτησή της, και έφυγε από τον φιλόξενο αυτό τόπο. Ο γιός μου, που την είχε καθηγήτρια χάρηκε ιδιαίτερα, το ίδιο και οι συμμαθητές του. Αχάριστους που θέλουν να πληρώνονται κανονικά, και να έχουν που να μείνουν, δεν τους χρειαζόμαστε στο νησί μας. Τι να τα κάνουμε άλλωστε τα αρχαία; Ελάχιστοι τουρίστες τα ομιλούν- ίσως περισσότεροι από τους ντόπιους, αλλά πάντως ελάχιστοι. Εμείς, ξέρουμε γκρίκλις από το φατσομπούκι, ξέρουμε και Σαντορινιά, την ευγενή διάλεκτο Ντελάξο- τα Ελληνικά μας μαράνανε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *