TO ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ ME TO ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

 

 

 

 

“Το Γυμνάσιο Μεσαριάς Θήρας ολοκλήρωσε με επιτυχία μαθησιακή κινητικότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Η δράση  με  κωδικό  2021-1-ELOI-ΚAI22-SCH-000030626  και  τίτλο

«Νέες τεχνολογίες – επικέντρωση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, με τη συνεργασία του εκεί φορέα υποδοχ11ς Λfy Fιιtιιre από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου 2023.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 20 μαθητές / μαθήτριες με τρεις συνοδούς καθηγήτριες. Κεντρικό αντικείμενο του ενδιαφέροντος τους υπήρξε η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη και η συμβολή της τεχνολογίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συμμετέχοντας σε καινοτόμα περιβαλλοντικά προγράμματα, προσέγγισαν τα συγκεκριμένα θέματα με βιωματικό τρόπο, ενώ παράλληλα προβληματίστηκαν και αναζήτησαν λύσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, η κινητικότητα αποτέλεσε αφορμή ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μας να συνειδητοποιήσουν ΤΙ]V ευρωπαϊκi] τους ταυτότι1τα και να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με πολιτιστικές επισκέψεις, επίδειξη παραδοσιακών Ελληνικών και Πολωνικών χορών με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της διαπολιτισμικότητας και την προώθηση βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ERASMUS+”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *