ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΜΑΤΑΣ

  “Σήμερα Τετάρτη 24/5/2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας συμμετείχαν  στην εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός στη Βλυχάδα Θήρας. Στον χώρο του μουσείου μάς υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη και φιλοξενία το Προσωπικό του μουσείου.

  Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε σε όλους τους χώρους του μουσείου, εργοστάσιο και εκθεσιακό χώρο, καθώς επίσης υπήρξε και ειδική προβολή βίντεο σχετικά με την ιστορία της παραδοσιακής Σαντορινιάς τομάτας στο νησί της Θήρας.

  Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα παραδοσιακά Σαντορινιά τοματάκια, να τα κόψουν και να τα τοποθετήσουν στο ειδικό μηχάνημα προκειμένου να δουν πώς γίνεται ο πελτές. Επίσης, φύλαξαν τα σποράκια της τομάτας σε ειδικά σακουλάκια για να τα φυτέψουν με τις οικογένειές τους.

  Η ευχάριστη έκπληξη της σημερινής εκπαιδευτικής επίσκεψης αφορά στο ότι τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους ξεχωριστές ετικέτες με θέμα το τοματάκι και στόλισαν με αυτές τα δικά τους τενεκεδάκια πελτέ και τα πήραν μαζί τους ως ευχάριστο ενθύμιο της σημερινής μας εκδρομής.

  Ευχαριστούμε θερμά το Προσωπικό για την φιλοξενία στον πολύ όμορφο χώρο, εξωτερικό και εσωτερικό, του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας Δ. Νομικός στη Βλυχάδα Θήρας αλλά και για την προσφορά κεράσματος πελτέ σε όλους μας, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάθαμε επίσης από τον κ. Ιωσήφ Πέρρο, μέλος του Προσωπικού, ότι στο νησί της Θήρας τα παλιά χρόνια υπήρχε σχολείο ειδικό για τα άτομα με τράχωμα, μιας σοβαρής νόσου των ματιών, και χαιρόμαστε που το νησί της Θήρας υπήρξε από τα παλιά χρόνια ένα νησί υποστήριξης των ατόμων που αντιμετώπιζαν τη συγκεκριμένη δυσκολία όρασης και ευχή όλων μας είναι οι πολίτες της Θήρας να είναι πάντα ενήμεροι και ευαισθητοποιημένοι σε ό,τι αφορά την αναπηρία, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες ισότιμα στην κοινωνία.

Ευχαριστούμε θερμά επίσης, το ΚΤΕΛ Θήρας για την ασφαλή μας μετακίνηση και τη συνέπεια ως προς τον έγκαιρο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *