“Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 20/11, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού κ. Αναστασία Μήτσου (Κοινωνική Λειτουργός ΠΕ30) και κ. Παναγιώτα Χατζή (Ψυχολόγος ΠΕ23) υποστήριξαν και καθοδήγησαν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας ως προς την δημιουργία/κατασκευή του δέντρου των Δικαιωμάτων του Παιδιού, που στολίζει από σήμερα τη γωνιά της τάξης του 4ου Τμήματος με εκπαιδευτικό τον κ. Αθανάσιο Βαλασίδη ( ΠΕ70ΕΑΕ).

Όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην συγκεκριμένη κατασκευή. Μία ομάδα μαθητών/τριών σχεδίασαν, άλλη ομάδα μαθητών/τριών έκοψαν, έγραψαν, καθοδήγησαν και έβαλαν τις τελευταίες πινελιές με χαμόγελο!

Το αποτέλεσμα εξαιρετικό! Θερμά συγχαρητήρια για την σημαντική πρωτοβουλία των μελών ΕΕΠ ( Κοινωνικής Λειτουργού & Ψυχολόγου) μέσω αυτής της κατασκευής στο σχολείο μας αλλά και σε όλους τους μαθητές/τριές μας που συμμετείχαν στη δημιουργία του δέντρου των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Στο σχολείο μας είμαστε δίπλα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και τους υποστηρίζουμε σε κάθε τους βήμα!  Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και κάθε παιδί πρέπει να πηγαίνει καθημερινά σχολείο.  Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών”.

315523888 5380413448751201 1842805653273766826 n