ΤΟ “ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2016”  ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΣΤΟ «DECANTER WORLD WINE AWARDS 2018

 

 

 

«Μοναδική στιγμή για το Ελληνικό κρασί, τη Σαντορίνη και το Οινοποιείο μας! Με το παρόν δελτίο τύπου, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε τη χαρά μας και να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα του σημαντικότερου ίσως διαγωνισμού οίνου παγκοσμίως, του Decanter World Wine Awards 2018.

Το Ασύρτικο 2016 διακρίθηκε με το σπουδαιότερο βραβείο, το Platinum-Best in Show Award. Η συγκεκριμένη διάκριση απονέμεται πρώτη φορά σε Ελληνικό κρασί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστορία του διαγωνισμού είχαν δοθεί δύο International Trophies σε Ελληνικές συμμετοχές, με διαφορετικό όμως σύστημα αξιολόγησης.

Στο φετινό διαγωνισμό, μόλις το 0,3% των συνολικών συμμετοχών, 50 κρασιά παγκοσμίως, διακρίθηκαν με την υψηλότερη κατάταξη. Το Platinum-Best in Show, δίνεται επιλεκτικά σε οίνους αφού πρώτα διακριθούν ως Platinum και εν συνεχεία δοκιμαστούν ξανά και ‘τυφλά’, αρκετές φορές και από συγκεκριμένη επιτροπή, μέλη της οποίας είναι η Sarah Jane Evans MW, ο Andrew Jefford και ο Michael Hill Smith MW.

 

Το Ασύρτικο 2016 απέσπασε 98 πόντους, όντας το μοναδικό λευκό διεθνώς με αυτή τη βαθμολογία. Δύο ακόμη κρασιά του παγκόσμιου χάρτη έλαβαν τόσο υψηλή βαθμολόγηση. Η ταυτόχρονη βράβευση με Χρυσό στον Πυρίτη του 2016 (95 πόντοι) καθιστούν το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, το μοναδικό Ελληνικό οινοποιείο με δύο χρυσά μετάλλια στο φετινό Decanter. Υψηλές διακρίσεις έλαβαν επίσης το Νυχτέρι του 2016 (Αργυρό, 92 πόντοι) και το Vinsanto του 2008 (Αργυρό, 90 πόντοι).

 

Η επίσης ξεχωριστή διάκριση, Judges’ Selection Greece White, στο περσινό διαγωνισμό TEXSOM IWA 2017 για τη Σαντορίνη του 2016 καθιστούν συνολικά το 2016 την πιο επιτυχημένη σοδειά Ελληνικού οινοποιείου, σε όρους διεθνούς προβολής και καταξίωσης. Είμαστε περήφανοι που με την προσήλωσή μας στην ανάδειξη του σπάνιου αυτού τόπου, συμβάλλουμε ώστε η Σαντορίνη να ισχυροποιήσει τη θέση και τη προβολή που της αρμόζει· ανάμεσα στα σημαντικότερα κρασιά του κόσμου. Με σεβασμό στη παράδοση, διακριτικότητα, σκληρή δουλειά και σταθερό βλέμμα στην ανάδειξη της μοναδικότητας του Θηραϊκού terroir, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται σε διεθνές επίπεδο.

Με πυξίδα τη συνεχή βελτίωση και την αδιάλειπτη αναζήτηση των εκφράσεων του τόπου μας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι νέες προσεγγίσεις θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *