Διαγράφηκε από την παράταξη της δημοτικής αρχής Τήνου ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Σανταμούρης. Αφορμή, οι δηλώσεις που έκανε σε διαδικτυακή συνεδρίαση σε βάρος των ΑμΕΑ.

Την είδηση για την απομάκρυνση του Γιώργου Σανταμούρη έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος νωρίτερα το Σάββατο (20.11.2021). Οι δηλώσεις κατά των ΑμΕΑ από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προκάλεσαν σάλο στην κοινωνία του νησιού, όπως αναφέρει το Cyclades24.gr.

Όλα άρχισαν όταν ο Γιώργος Σανταμούρης αποκάλεσε – με την πρόθεση να υποτιμήσει – τον δήμαρχο της Άνδρου «ΑμΕΑ». Στη συνέχεια, προκειμένου να στηρίξει αυτό που είπε, επιχειρηματολόγησε, μάλιστα, με τον πλέον άθλιο τρόπο, υποστηρίζοντας πως «τα ΑμΕΑ είναι σφάλμα της φύσης, αν δεν πιστεύεις στα Θεία και καταραμένα από το Θεό, αν πιστεύεις».

«Τη λέξη ΑμΕΑ δεν την επινόησα εγώ, αυτή υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι, για όσους πιστεύουν στο Θεό, τους έχει καταραστεί ο Θεός. Για όσους δεν πιστεύουν, η φύση έχει κάνει τα σφάλματά της, δεν φταίω εγώ», είπε χαρακτηριστικά.