ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΘΗΡΑ

 

 

 

 

Φωτογραφία, του ΄Βασίλειου Νομικού

“Ενημέρωση προς όλους τους συμμετέχοντες στην ανοιχτή περιήγηση με σκάφος στην καλδέρα και ξενάγηση στο Ηφαίστειο από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτο Μελέτης Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (Ι.Μ.Π.Η.Σ.)

Κατόπιν της παρέλευσης της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας (19/10/2017, 12:00 μεσημέρι) για τις αιτήσεις συμμετοχής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους όσους υπέβαλαν συμμετοχή ότι η περιήγηση με σκάφος στην καλδέρα και ξενάγηση στο Ηφαίστειο θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Αθηνιού, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

Η ώρα συνάντησης στον Αθηνιό είναι στις 09:30 το πρωί. Το σημείο συνάντησης είναι στη θέση «Παλιά Προβλήτα», στο μέσον του λιμανιού, όπου υφίσταται ο ανοιχτός χώρος αναμονής (θολωτό υπόστεγο).

Παρακαλούμε θερμά να είσαστε στον Αθηνιό το αργότερο μέχρι τις 9:30 π.μ., ώστε να αποφευχθεί καθυστέρηση της περιήγησης. Επίσης, παρακαλούμε τους συμμετέχοντες που θα μεταβούν στον Αθηνιό με Ι.Χ. αυτοκίνητο, να σταθμεύσουν σε σημεία που να μην παρεμποδίζουν τη λειτουργία του λιμανιού και την κίνηση άλλων οχημάτων. Παροτρύνουμε τους συμμετέχοντες που θα μεταβούν με αυτοκίνητο να μοιρασθούν τον διαθέσιμο χώρο του οχήματός τους με γνωστούς ή/και φίλους τους, που πιθανώς να συμμετέχουν επίσης στην εκδρομή, ώστε να μετριασθεί ο αριθμός αυτοκινήτων που θα σταθμεύσουν στο λιμάνι.

Στον Αθηνιό θα είναι δύο σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων για να παραλάβουν τους συμμετέχοντες. Η περιήγηση θα ξεκινήσει με μετάβαση των σκαφών στη Νέα Καμένη όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ.. Στη συνέχεια τα σκάφη θα αναχωρήσουν από τη Νέα Καμένη και θα πλεύσουν κοντά στα πρανή της καλδέρας με κατεύθυνση βόρεια προς Οία και Ημεροβίγλι. Σε αυτό το διάστημα οι επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ. θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το σχηματισμό και τη γεωλογική δομή της καλδέρας. Η επιστροφή στο λιμάνι του Αθηνιού θα ολοκληρωθεί έως τις 2:00 μ.μ..

Συμβουλεύουμε να διαθέτετε κατάλληλο ρουχισμό, ικανό να ανταποκριθεί στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της περιήγησης καθώς και να είσαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με αθλητικά παπούτσια, καπέλο και αντηλιακή προστασία γενικότερα.

Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας αρκετό πόσιμο νερό και ίσως κάποιο πρόχειρο γεύμα που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της δημοτικής επιχείρησης, ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., 2286023021 κατά τις ώρες 9:00 π.μ. με 4:00 μ.μ..

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *