ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΠΥΞΙΔΑ ΘΑΡΡΟΥΣ

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ

 

 

 

 

“Την Παρασκευή, 25/10/2019 μετά τις σχολικές γιορτές στα σχολεία τους, τα παιδιά του Εμπορείου πήραν μέρος στο Θεματικό- Διαδραστικό Παιχνίδι «Μαθαίνω … ψάχνοντας!» με θέμα «Η Ελλάδα και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος».

Η συμμετοχή των παιδιών της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου ήταν απρόσμενα μεγάλη. Το ίδιο συνέβη και με τα παιδιά του Γυμνασίου Εμπορείου. Για περισσότερο από τρεις ώρες, το Καστέλι του Εμπορειού, το πιο όμορφο και καλοδιατηρημένο Καστέλι του νησιού, πλημμύρισε από παιδιά που κυνηγούσαν τη Γνώση με την περιέργεια, το πείσμα και το πάθος που χαρακτηρίζει τους νέους ανθρώπους.

Κι όπου υστερούσαν σε γνώσεις, έψαχναν στα σχολικά βιβλία, έψαχναν στο διαδίκτυο, ρωτούσαν ο ένας τον άλλο για το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, τη Χιροσίμα, τον Άρη Βελουχιώτη, το Μανώλη Γλέζο, το Γοργοπόταμο και τον τορπιλισμό της «Έλλης».

Απαντώντας τις ερωτήσεις από τα σχολικά βιβλία του Δημοτικού και του Γυμνασίου αντίστοιχα και λύνοντας τους γρίφους συνειδητοποιούσαν όλο και πιο πολύ ότι τιμάμε πραγματικά τους ανθρώπους που δίνουν τα πάντα στον αγώνα για την Ελευθερία, όταν γνωρίζουμε τις πράξεις τους και τις προθέσεις τους. Όταν δεν τους ξεχνάμε.

Τιμή για τους ήρωες κάθε εποχής είναι να αποτελούν για τους νέους πυξίδα θάρρους, τιμιότητας και επίγνωσης του χρέους απέναντι στον Άνθρωπο στις όποιες συνθήκες αγωνίζεται για τη ζωή του.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και συνεργασία τις Διευθύντριες και τους συλλόγους εκπαιδευτικών των σχολείων του Εμπορείου, τους Συλλόγους Γονέων των δυο σχολείων καθώς και τις δασκάλες και τους υπόλοιπους εθελοντές που συμμετείχαν και εμψύχωναν τα παιδιά. Ευχαριστούμε όσους εθελοντικά πρόσφεραν το χρόνο και τις ιδέες τους για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού και αυτών που θα ακολουθήσουν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *