ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ;- ΥΠΟΒΛΉΘΗΚΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;

ΑΝΑΔΟΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://www.orthodoxianewsagency.gr/aytokefales_ekklisies/ekklisia_ellados/thiras-epifanios-se-arxiepiskopo-kante-tin-paraitisi-mou-dekti-ti-odigise-stin-apostoli-deyteris-epistolis-tou-mitropoliti/?fbclid=IwAR2Yan5qOZ1spaSBfrAbH__E8-OB7zKcfcLvOddoKXmhfJCoouvDTgAnN7Y

 

 

 

Θήρας Επιφάνιος σε Αρχιεπίσκοπο: «Κάντε την παραίτησή μου δεκτή» – Τι οδήγησε στην αποστολή δεύτερης επιστολής τον Μητροπολίτη

 
Θήρας Επιφάνιος σε Αρχιεπίσκοπο: «Κάντε την παραίτησή μου δεκτή» – Τι οδήγησε στην αποστολή δεύτερης επιστολής τον Μητροπολίτη

Τέλος φαίνεται πως μπαίνει στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την παραίτηση του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου καθώς ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος έχει πλέον στα χέρια του νέα επιστολή του Μητροπολίτη, την οποία εξασφάλισε το ope.gr, και του ζητά η παραίτηση του να γίνει δεκτή. Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι και την προηγούμενη επιστολή παραίτησης την είχε συντάξει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ορισμένοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ηλικία του και την αδυναμία του έκαναν τα πάντα προκειμένου να ακυρώσουν την παραίτησή του έτσι ώστε να διατηρήσου την εξουσία.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

 

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 25 Αυγούστου ο Μακαριώτατος είχε φέρει την πρώτη επιστολή παραίτησης ενώπιον των μελών της ΔΙΣ η οποία και την έκανε δεκτή. Αρκετές ώρες μετά όμως (η είδηση κυκλοφόρησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η ανακοίνωση της Μητρόπολης Θήρας βγήκε γύρω τις 10 το βράδυ!) ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο αμφισβητώντας την γνησιότητα της επιστολής. Φαίνεται η ενέργεια αυτή, όμως, να έγινε κατόπιν πίεσης που δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος από το περιβάλλον του. Μάλιστα πληροφορίες από το νησί κάνουν λόγο ότι μέχρι και εναέρια μέσα χρησιμοποιήθηκαν για να μεταβούν στην Αμοργό όπου διαμένει τους τελευταίους μήνες ο Μητροπολίτης, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.

Το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, με το το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, οδήγησε αυτή τη φορά την οικογένεια του Μητροπολίτη Θήρας να ενεργήσει με ασφαλή τρόπο. Έτσι, αφού ενημέρωσε αρχικά τον Επίσκοπο το τι ακριβώς συμβαίνει κάλεσε τον Διοικητή του Α.Τ. Αμοργού προκειμένου να κάνει το γνήσιο της υπογραφής του Σεβασμιωτάτου στην νέα επιστολή παραίτησης που συνέταξε ιδιόχειρα στις 28 Αυγούστου και στην οποία αναφέρει:

Προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου

κ.κ. Ιερώνυμον

Μακαριώτατε.

Έχοντας μόλις σήμερον 28 Αυγούστου 2021, λάβει πλήρη γνώσιν των γεγονότων που συνέβησαν με την επιστολή παραιτήσεως μου, που ενώ ο ίδιος συνέταξα τον περασμένο Ιούλιον, θέλω να σας εκφράσω και πάλιν την επιθυμιάν μου να αποσυρθώ από την ενεργό διακονία. Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την ηλικία μου και την αδυναμία μου, κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την εξουσία και έτσι ακυρώθηκε η παραίτηση. 

Επειδή πλέον συνειδητοποιώ την αδυναμία μου και για να μην μπορεί να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και πάλιν την επιστολή μου ζήτησα να είναι κοντά μου και να υπογράψουν ως μάρτυρες εκτός από τα ανήψια μου και άνθρωποι που με αγαπούν πραγματικά και τους εμπιστεύομαι για να βεβαιώσουν και τη γνησιότητα της προθέσεως μου και τα γραφόμενα. 

Μακαριώτατε, Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησιν μου και με αγάπη να μεριμνήσετε για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να αποτρέψετε τον σκανδαλισμό των ευλογημένων κατοίκων των μικρών νησιών της Μητροπόλεως.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Ο Θήρας Επιφάνιος 

Η νέα Επιστολή παραίτησης του Σεβασμιωτάτου με το γνήσιο της υπογραφής του 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την επιστολή επέδωσαν στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο συγγενής του Σεβασμιωτάτου ενώ η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε έχει βιντεοσκοπηθεί για να μην μπορέσει κανείς να αμφισβητήσει τα γεγονότα.

Τον λόγο πλέον έχει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία θα συνεδριάσει με την νέα της σύνθεση πλέον την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να δούμε το τι θα αποφασίσει για το ζήτημα με την προϋπόθεση το θέμα να τεθεί προς συζήτηση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *