ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ!

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

 

 

 

Φωτό: Ιπποκράτης Αλεξίου.

Παραθέτουμε την επιστολή, ενός ζεύγους αλλοδαπών επισκεπτών για την φροντίδα που έτυχαν στο ΔΗΜΟΣΙΟ Νοσοκομείο Σαντορίνης. Κι επειδή η Santonews, δεν διακατέχεται από αμνησία, ούτε φημίζεται για την ανεκτική της στάση απέναντι σε όλους όσους επιθυμούν να αποτύχει ο Δημόσιος χαρακτήρας του Νοσοκομείου, νιώθει την ανάγκη να αφιερώσει την επιστολή (υπάρχουν κι άλλες):

Στον Άδωνι και τις νταλίκες του. Στους τοπικούς Γκρούεζες. Στους -επίσης τοπικούς- σμπίρους που αλλάζουν πολιτικό πάτρωνα, με υπερηχητική ταχύτητα. Στους μωροφιλόδοξους που επενδύουν σε μια ενδεχόμενη αποτυχία, επειδή φαίνεται πως νομίζουν πως ο “δικός” τους Υπουργός, ο “δικός τους” Βουλευτής ή ο “δικός τους” πολιτικός αφέντης, είναι χρησιμότερος από τον δικό ΜΑΣ γιατρό, νοσηλευτή, τραυματιοφορέα και απλό εργαζόμενο. Οι οποίοι πληρώνονται από το κράτος και παρέχουν δωρεάν και προς όλους, την απαραίτητη φροντίδα. Και σκορπίζουν απλόχερα -όπως αποδεικνύει το γράμμα-, την ευγένεια και το χαμόγελο. Που πρώτα ρωτούν “τι έχεις;”. Και όχι “πόσα λεφτά έχεις;” ή τι “ιδιωτική ασφάλεια έχεις;”. Γιατί αυτή είναι η διαφορά του Δημόσιου Νοσοκομείου, από το Ιδιωτικό. Στο Δημόσιο, ούτε πρώτο τραπέζι πίστα υπάρχει, ούτε πιάτα για σπάσιμο, ούτε ακούγονται αυτοί που απαιτούν επειδή  …πλερώνουν, μόνο τη φίρμα του μαγαζιού. Προέχει μόνο η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και η σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητή δρ Μαυρικάκη

Παρακαλώ συγχωρήστε με που σας γράφω στα αγγλικά. Τα ελληνικά μου δεν είναι επαρκή για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, σε σας και τους συνεργάτες σας, για την εξαιρετική φροντίδα που ο σύζυγός μου, Στηβ Ντίκινσον, έλαβε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, την τελευταία εβδομάδα. Από τα Επείγοντα Περιστατικά, που είναι πολύ ταχύτερα από τα Αμερικανικά ή Ελβετικά στάνταρντ (δύο συστήματα υγείας που μου είναι οικεία) και τη διαδικασία διεκπεραίωσης, όλα πήγαν ορθά, κάτω από τις δύσκολες για εμάς, συνθήκες.

Εκτός από περίθαλψη για πνευμονία, ο σύζυγός μου έλαβε επίσης χρήσιμες πληροφορίες για την κήλη και την οστεοπόρωση. Ζήσαμε ένα καθαρό Νοσοκομείο, ευγενικό προσωπικό και καταρτισμένους γιατρούς. Δεν μπορούσε (ο σύζυγος) να φάει πολύ, αλλά εγώ απόλαυσα, ότι γεύτηκα. Το μόνο που (σας) λείπει στο Νοσοκομείο είναι μια Καφετέρια, κάτι που άλλωστε γνωρίζετε. Ελπίζω να δημιουργήσετε μια για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, στο μέλλον.

Ο σύζυγός μου, αρχίζει να αισθάνεται πολύ καλύτερα. Επιστρέφουμε αύριο στο Ρότερνταμ και θα κάνουμε κι εκεί έλεγχο. Σας ευχαριστεί για όλη τη φροντίδα και τα λουλούδια σας. Παρακαλώ, να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας σε όλο σας το δυναμικό.

Διαπιστώσαμε επίσης πως το κόστος της νοσοκομειακής φροντίδας ήταν εκπληκτικά χαμηλό. Πιθανόν είναι 10 φορές λιγότερο από το Ελβετικό και 15 φορές κάτω από το (αντίστοιχο) αμερικανικό. Συνειδητοποιούμε, ότι αυτό προέρχεται, δυστυχώς, από το (χαμηλό) κόστος σε καλούς μισθούς στους υγειονομικούς υπαλλήλους και τους γιατρούς.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να μεταφέρουμε σε άλλους την εξαιρετική φροντίδα που βιώσαμε στη Σαντορίνη

Με τις καλύτερες ευχές

Καθρήν Γκουιζαν”.

 

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η ΜΗΤΣΟΣ λέει:

    Νομιζω πως οποιος ασχολειται με τον προεδρο της ΠΟΕΔΗΝ καλο θα ειναι να μαθουμε,την ιδιοτητα του προεδρου που ειναι (μονο στα χαρτια)νοσηλευτης στο Δρομοκαιτειο και μονιμα ειναι στις διαδηλωσεις εξω απο τα υπουργεια και τα νοσοκομεια(ενω πληρωνεται απο το νοσοκομειο και δεν παε!)η παντα σε συνεντευξεις κατα του Πολακη(αυτου του καταραμενου που ειχε….το θρασος να λειτουργησει νοσοκομειο στη Σαντορινη)και αντι να συμπλευσει με την επιθυμια για υγεια των κατοικων, κανει ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ για να το κλεισει.Αυτος βεβαια δεν αντιμετωπιζει προβλημα, και αυτο που του αρμοζει ειναι μια μεταθεση στο Νοσοκομειο Σαντορινης να μαθει επιτελους τι σημαινει ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για πρωτη φορα στην ζωη του ο εν λογω …εργαζομενος σκληρα στον δρομο προεδρος!

  2. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

    Οντως δεν χρειαζονται να κοπιασουμε για να μαθουμε!Μπαινουμε στο διαδικτυο αναζητουμε Μιχαλης Γιαννακος και απολαμβανουμε τα καμωματα του προεδρου της ΠΟΕΔΗΝ!!Αντικατεστησε λογω παραιτησης εναν ΑΞΙΟ προεδρο και αγωνιστη τον ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗ και μπορειτε να τον απολαυσετε να…. φιλα το χερι του Βενιζελου και να τρεχει απο πισω απο πολιτικους ΟΛΩΝ των κομματικων αποχρωσεων υπαρχουν ολες οι φωτογραφιες του!!Τωρα τρεχει πισω απο τον Γεωργιαδη μηπως τιμωρησει τον Πολακη κλεινοντας το νοσοκομειο Σαντορινης!Εδω χρειαζεται να δειξουν οι Σαντορινιοι τη δυναμη τους στον προεδρο που δεν ξερει που πεφτει το νοσοκομειο που ανηκει και τον πληρωνει αδικα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *