ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ;

ΔΥΟ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

 

 

 

φωτο wikipedia

φωτο wikipedia

Από την αρχή ξεκαθαρίζω, πως οι παράτες των εγκαινίων, μου προκαλούν έντονη δυσφορία και αφόρητη πλήξη. Περισσότερο, γιατί μου υπενθυμίζουν πως ζούμε σε κάποιο φεουδαρχικό κατάλοιπό, όπου κάθε υποδομή είναι δώρο του Πρίγκηπος-τιμαριούχου και πρέπει να εορτασθεί με τον δέοντα ενθουσιασμό και τη μέγιστη ευγνωμοσύνη. Λοιπόν, απλά και σταράτα. Με τα λεφτά μας γίνονται οι υποδομές. Οι κυβερνώντες, απλά δίνουν τις προτεραιότητες και είναι σωστοί κυβερνώντες, όσο δίνουν τις σωστές προτεραιότητες.

Δύο περιστατικά στις Κυκλάδες όμως, μου προξενούν θυμηδία και ανακαλούν στη μνήμη μου εποχές που Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ήταν απλά εντεταλμένοι των κομμάτων που με αγωνία περίμεναν το περιπόθητο χρίσμα (το οποίο πλέον παίρνουν στα μουλωχτά).

Στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, πρώτα. Μερίδα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεπικουρούμενη από τοπικούς Γκρούεζες, επιχείρησε να αποτρέψει τον Πρωθυπουργό από το να εγκαινιάσει τη λειτουργία του. Τώρα είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, προκειμένου σε κάθε στραβοπάτημα να πει “τα λέγαμε εμείς”.

Το δεύτερο και έτι απρεπέστερο συμβάν, μας έρχεται από την Πάρο. Αναγγέλλει ο Πρωθυπουργός, ότι θα το εγκαινιάσει στις 29 Ιουλίου. Σπεύδει ο τοπικός Δήμαρχος να κάνει τα δικά του εγκαίνια (επίσημη υποδοχή της πρώτης πτήσης, …επισήμως), τέσσερις μέρες πριν. Συνεπικουρούμενος από τον Περιφερειάρχη, τον τοπικό Βουλευτή της Αντιπολίτευσης και τοπικά στελέχη.

Αδιαφορώ, αν τον Πρωθυπουργό τον λένε Τσίπρα. Ξέρω μόνο ότι είναι Πρωθυπουργός και η θεσμική ευπρέπεια, επιβάλλει να τον δεχτούμε. Όπως και αν τον λένε. Όποιος κι αν τον ψήφισε. Αλλά είναι δείγμα παλιοκαιρίτικου κομματισμού αυτή η παράτα. (Όπως και η παράτα του Πρωθυπουργού, για να μην ξεχνιόμαστε). Αλλά από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός, με αφορμή έστω μια παράτα, επισκέπτεται ένα τόπο, αποτελεί θεσμική απρέπεια αυτή η στάση. Απρέπεια.

Γελάω, γράφοντας αυτές τις γραμμές, για τους μικροκομματικούς τακτικισμούς, γιατί σκέφτομαι τι θα γινόταν αν στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου που κατασκευάστηκε επί ΠΑΣΟΚ και εγκαινιάστηκε επί Νέας Δημοκρατίας (από τον Υπουργό Σουφλιά), έσπευδε ο -ΠΑΣΟκος -τότε Δήμαρχος της Πάτρας ή του Ρίου να την εγκαινιάσει 3-4 μέρες πριν. Δεν θα ήταν γελοίο και απρεπές;.

Κρίμα στην Αυτοδιοίκηση!.

Save

Save

Save

Save

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Δημητρης Λουκοπουλος λέει:

    Αλλο ενα εξαιρετικο αρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *