“TI EXOYN TA ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ;”

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

 

“Με αφορμή την καθίζηση του λιμανιού του Αθηνιού, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Θήρας ότι μετά από συνάντηση των εκπροσώπων του νησιού με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Νεκτάριο Σαντορινιό, υπήρξε δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι οι ζημιές τόσο του λιμανιού όσο και του πλησίον οδικού δικτύου θα επιδιορθωθούν στο πλαίσιο της υφιστάμενης εργολαβίας, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κυβέρνησης, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι, ενόψει του σχεδιασμού του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ, εντός του 2019, επίσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κυβέρνησης, θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη για την κατασκευή νέου λιμανιού, η οποία θα περιλαμβάνει τη χωροθέτηση, την κατάρτιση master plan και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στον νησί και τα όσα υποκριτικά υποστηρίζονται από τον Δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη και διάφορους δημοτικούς συμβούλους, που είτε προσπαθούν να οικειοποιηθούν έργα της κυβέρνησης είτε να της επιρρίψουν δικές τους ευθύνες, θέλουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

  • Το έργο της κατασκευής του λιμανιού παραδόθηκε το 2010 και όπως όλοι οι Σαντορινιοί θυμούνται κατέρρευσε το 2015. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αρωγός του νησιού και χρηματοδότησε με 8,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την επισκευή του.
  • Η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το 2016 το Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, ύστερα από πολυετή απαίτηση των πολιτών της Σαντορίνης, την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις αγνοούσαν και ετοιμάζονταν να το πουλήσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Μετά από δέσμευση του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, παραδόθηκε εμπρόθεσμα στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Αεροδρομίου-Οίας. Για τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί κυρίως από τα καιρικά φαινόμενα, να θυμίσουμε ότι η μελέτη του έργου έγινε με ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επί προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε το μεταφορικό ισοδύναμο στις θαλάσσιες μεταφορές (επιβατών και εμπορευμάτων), το οποίο επεκτείνεται σύντομα στα καύσιμα και στις αερομεταφορές και από το οποίο επωφελούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις και της Σαντορίνης.
  • Πολύ πρόσφατα διυπουργική επιτροπή ενέταξε σε fast track διαδικασίες την κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών στο Μονόλιθο, έργο αξίας 40 εκατ. ευρώ.
  • Ο Δήμος Θήρας έχει εντάξει στα χρηματοδοτικά προγράμματα Φιλόδημος Ι και ΙΙ, έργα αξίας 7,2 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αποπληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση σε ανοιχτή επικοινωνία με τον οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, αφουγκράζεται και υλοποιεί δράσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων και της ανάπτυξης του νησιού, Δήμος και Περιφέρεια δεν τηρούν καμία από τις υποσχέσεις τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης κος Λεονταρίτης, αντί να προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων και της Περιφέρειας στην παρούσα κυβέρνηση κάνοντας προεκλογική προπαγάνδα, ας μας εξηγήσει με ποιο τρόπο αδειοδοτεί ιδιωτικές μονάδες Υγείας οι οποίες στεγάζονται σε κτίρια τα οποία με ΟΡΙΣΤΙΚΗ έκθεση έχουν χαρακτηριστεί από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας ως επικίνδυνα.

Ο Δήμαρχος Θήρας, ενώ έχει ταχθεί δημοσίως και επανειλημμένως υπέρ του περιορισμού της ανεξέλεγκτης δόμησης, θα πρέπει να εξηγήσει πώς το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε να περιοριστεί ο αιγιαλός στα 150 μ. από την ακτή, αντί για 400 μ. όπως είχε προταθεί και από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ο Δήμαρχος Θήρας, ενώ είχε δεσμευτεί δημοσίως για την επιχορήγηση του νοσοκομείου με 1 εκατ. ευρώ ετησίως, εμπαίζει εδώ και μήνες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας, για την επιδότηση στέγασης του ιατρικού προσωπικού με το πενιχρό για τα δεδομένα της Σαντορίνης ποσό των 155.000 ευρώ, από τα οποία έχει καταβάλει μόνο το ποσό των 25.000 ευρώ για την εξόφληση παλαιότερων χρεών.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ σωστά, σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ τη συνεργασία φορέων και Δήμου για την επίτευξη του σκοπού της στέγασης λιμενικών και αστυνομικών. Δεν θα πρέπει να παραλείψει ο Δήμαρχος να ζητήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικούς με τις παρακάτω ειδικότητες:

  1. Χειρουργικής
  2. Καρδιολογίας
  3. Αναισθησιολογίας
  4. Παιδιατρικής
  5. Ακτινολογίας
  6. Νεφρολογίας

κ.λπ. οι οποίες δεν καλύφθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό του Γ.Ν. Θήρας για μόνιμο προσωπικό, αφού η έλλειψη στέγης στη Σαντορίνη είναι γνωστή πανελληνίως. Εκτός και αν ο Δήμαρχος θεωρεί ότι η Δημόσια Υγεία δεν είναι στις προτεραιότητές του.

Τελικά, λαλίστατοι εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ποιος είναι αυτός που στηρίζει έμπρακτα το νησί, ποιος έχει την ευθύνη για την κατάντια του και ποιος είναι ανίκανος να αξιοποιήσει τη συνεχή στήριξη της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες του νησιού;

Η συντονιστική επιτροπή της ΟΜ Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *