Θλίψη για το θάνατο του Παναγιώτη Ρούσσου

 

 

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Ρούσσος. Υπήρξε ένας από τους πιο οξυδερκείς και αξιόπιστους εργολάβους- κατασκευαστές της Σαντορίνης. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του, ήταν οι επίγειες εγκαταστάσεις του Τελεφερίκ, όπου προκάλεσε το θαυμασμό των ξένων τεχνικών με τις καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις που έδινε στα προβλήματα που προκαλούσε η απόκρημνη περιοχή των πρανών.

Ήταν επίσης αυτός που κατασκεύασε το Κέντρο Υγείας Θήρας ενώ από τα «χέρια του», πέρασαν  πολλοί τεχνίτες που αργότερα εξελίχθηκαν σε εργολάβους, με την αμέριστη και γενναιόδωρη στήριξη του. Το ίδιο γενναιόδωρος ήταν και με την ομάδα του Πανθηραϊκού, όπου για πολλά χρόνια ήταν ο μοναδικός χορηγός της και την οδήγησε σε πρωτόγνωρα για τα δεδομένα του νησιού, αθλητικά επίπεδα.

Αξιοσημείωτη, ήταν η αθόρυβη και σεμνή κοινωνική του δράση. Μαζί με τη σύζυγό του, συνέδραμε στο Κέντρο Υγείας και σε πολλές κοινωφελείς δραστηριότητες στο νησί.

Ενδεικτικό του μεγάλου σεβασμού και της εκτίμησης που απολάμβανε στην τοπική κοινωνία, ήταν το γεγονός πως χωρίς καμία προσπάθεια εξελέγη Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Θήρας και Δημοτικός Σύμβουλος στην πρώτη μετά τον Καποδίστρια Δημοτική Αρχή.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κοντοχωρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *