ΘΗΡΑΣΙΑ: Η ΓΑΛΗΝΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

 

 

“Αν αναρωτιέστε με τι έμοιαζε η Σαντορίνη τη δεκαετία του ’50 και του ’60, τότε πρέπει να έρθετε εδώ. Η Θηρασιά είναι ακριβώς όπως η Σαντορίνη ήταν πριν από τον τουρισμό”, λέει ο Jimmy Zacharo.

Η Νορβηγική εφημερίδα VG, πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στη Θηρασία, με μια περιήγηση στην τόσο κοντινή, αλλά πάντα μακρινή μικρή αδελφή της Σαντορίνης. “Πολλοί αναρωτιούνται πώς καταφέραμε να παραμείνουμε τόσο ανεπηρέαστοι από τον τουρισμό. Φαίνεται σχεδόν απίστευτο ότι είναι δυνατόν, σε απόσταση αναπνοής από τη Σαντορίνη. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για αυτό, λέει ο Jimmy, σημειώνει η εφημερίδα.

Θηρασία λοιπόν. Το επόμενο μεγάλο συγκριτικό πλενεέκτημα της Σαντορίνης με την εφημερίδα, να τονίζει:

 

  “Παρόλο που στη Θηρασία ζουν μόνο 250 άτομα, έχουν και νηπιαγωγείο, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει ένα παντοπωλείο, ένα αρτοποιείο, εκκλησίες και μεγάλα, διακριτά μονοπάτια πεζοπορίας. Από την κορυφή του Προφήτη Ηλία υπάρχει πανοραμική θέα ολόκληρης της καλντέρας, της Θηρασιάς και της Σαντορίνης. Στο άλλο άκρο υπάρχει ένα μοναστήρι με ακόμα πιο εντυπωσιακή θέα.

– Χρειάζεσαι γαλήνη, όταν έρχεσαι εδώ. Πολλοί από τους φιλοξενούμενους μας είναι νέοι, μπορεί να τους χρειαστούμε περισσότερο από οποιονδήποτε”.

 

 

THIRASSA: Jimmy Zacharo driver overnattingsstedet som inntil i fjor var det eneste her. En liten båttur fra Santorini tar deg til øya uten suvenirbutikker. Foto: Irene Jacobsen

Thirassia – En tidsreise til Hellas før turismen

 

Adonis Sirgos er øyas eneste baker. Følg røyken fra pipa, og deretter lukten, og du finner ham. Foto: Irene Jacobsen

Her kan du spise

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *