ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΥΕΘΑ

 

 

 

“Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε χθες (23/11) ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος για το θέμα της λειτουργίας του στρατιωτικού ραντάρ κοντά στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία στη Σαντορίνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν o Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και επιτελείς του Υπουργείου, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία κ. Δαμασκηνός καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Μονής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος έδειξε εξαρχής ενδιαφέρον για το θέμα.

Σε συνέχεια των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας και μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Θήρας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, η τοποθέτηση του ραδιοθόλου ματαιώθηκε και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση για την οριστική διευθέτηση του θέματος.

Ο Δήμαρχος Θήρας χαρακτήρισε την εξέλιξη της συνάντησης ιδιαίτερα θετική, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στο Δήμο Θήρας σχετική επιστολή (από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) με τις σχετικές αποφάσεις επί του θέματος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *