‘’Θα ενδιαφερθεί κανείς για τους ανέργους στον τουρισμό που είναι χωρίς κανένα εισόδημα;”

Γιάννης Πολυχρονάκος-Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

 

 

 

 

“Σε μια κίνηση που βλάπτει χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό προχώρησε τη Δευτέρα η κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς χωρίς καμία απολύτως εξήγηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την οποία αυξανόταν η χρονική ισχύς του ταμείου ανεργίας στους 5 μήνες με βάση τα ένσημα της σεζόν που τελείωσε.

 

Ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής , Γιάννης Πολυχρονάκος έκανε ειδική αναφορά στην τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για αυτά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι του τουρισμού:

 

‘’ Για την κυβέρνηση δεν λέει τίποτα, το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι χωρίς καμία εισοδηματική κάλυψη και στήριξη, όπως είναι οι άνεργοι, εποχικά εργαζόμενοι, στον τομέα του τουρισμού.

 

Αυτή τη στιγμή έχει λήξει η καταβολή του επιδόματος για το 80% των εποχικά εργαζόμενων στο τουρισμό  από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ για το υπόλοιπο 20% το επίδομα σταμάτησε να χορηγείται στο τέλος Ιανουαρίου.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί, μέχρι το Μάιο που θα πιάσουν πάλι δουλειά, είναι χωρίς κάποιο στοιχειώδες εισόδημα.

 

Πολιτική με ανισότητες και ανθρώπους στο περιθώριο δεν υπάρχει.

 

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία , που προβλέπει ότι  οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό , πρέπει να δικαιούνται:

 

α) επίδομα τακτικής ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας.

 

β) επίδομα τακτικής ανεργίας διάρκειας 4 μηνών και 5 ημερών, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει από 101 έως 125 ημέρες εργασίας.

 

γ) επίδομα τακτικής ανεργίας διάρκειας 5 μηνών, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει από 126 έως 149 ημέρες εργασίας.

 

Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία.

 

Για εμάς όμως στο ΠΑΣΟΚ το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Η συμμετοχή μας στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί στο μέλλον συνοδεύεται από πολλές προϋποθέσεις.

 

Μία από αυτές είναι η εισοδηματική κάλυψη των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό με την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

 

Και όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο πιο ισχυρή θα είναι αυτή η προϋπόθεση’’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *