ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΞΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΑΙΤΙΑ ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΑΣ

 

 

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου κ. Καπούνης

Μετά τη φημισμένη Ναξιώτικη πατάτα που τελείωσε πρόωρα φέτος, ήρθε και η σειρά του γάλακτος της Νάξου, να βρεθεί σε έλλειψη.

“Είναι η ακρίβεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή, και το ρεύμα είναι ακριβό όσον αφορά στον αγρότη, και το πετρέλαιο, και οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα και τα αναλώσιμα, κι εμείς ένα παραπάνω που έχουμε τα μεταφορικά γιατί είναι νησί. Όποτε όλα αυτα συμβάλουν στο να πέσει αυτή τη στιγμή το γάλα. Έχουμε δέκα τόνους περίπου γάλα κάτω αυτή τη στιγμή μέσο ορό την ημέρα εδώ στη Νάξο, που σημαίνει ότι υπάρχει μια έλλειψη στη γραβιέρα της Νάξου στο ράφι, σχετική έλλειψη. Σταματήσαμε τη διανομή γάλακτος στη Σαντορίνη, καθώς και περιορίσαμε στο 50% τη διανομή φρέσκου γάλακτος στη Νάξο και στην Πάρο με αποτέλεσμα να ενισχύσουμε λίγο την γραβιέρα”.
Αυτά δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου κ. Καπούνης στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Καπούνης συμπλήρωσε  ” Εγώ ένα χρόνο φωνάζω ότι αν δεν δοθούν κάποιες επιδοτήσεις, κάποιες ενισχύσεις στον κτηνοτρόφο τέλος του χρόνου γάλα στη Νάξο δεν θα υπάρχει. Και έχω επαληθευτεί σχεδόν στο 50% γιατί από 38 τόνους γάλα που είχαμε την ημέρα σήμερα έχει φτάσει στους 25. Έχουν μειωθεί πάρα πολύ, έχουν μειώσει οι κτηνοτρόφοι τα κοπάδια τους, τα αιγοπρόβατα, αυτή τη στιγμή δεν τα αρμέγουν, τα έχουν έξω γιατί αν τα κατεβάσουν να τα αρμέξουν θέλουν και ζωοτροφές να τρώνε, οι ζωοτροφές είναι ακριβές οπότε πάμε στη αγελαδοτροφία. Στη αγελαδοτροφία σφαχτήκαν οι αγελάδες, έφυγαν πολλά ζώα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αναπαραγωγή ζωών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *