ΤΕΛΙΚΑ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ, ΤΙ;

 

ΧΑΣΑΜΕ Ή ΧΑΝΟΥΜΕ;

 

 

  “Η κοινή δήλωση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέα Ξανθού και του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου:

Πέντε μήνες μετά την επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και την κατάθεση της Ερώτησής μας στη Βουλή και δύο μήνες από την απάντηση του υπουργού Θάνου Πλεύρη σε σχετική Επίκαιρη Ερώτησή μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και η διοίκηση της ΑΕΜΥ, εξακολουθούν να παρακολουθούν παθητικά τη συνεχιζόμενη αποδιοργάνωση του νοσοκομείου και την εντεινόμενη  αποχώρηση ιατρικού δυναμικού και μάλιστα κρίσιμων ειδικοτήτων.

Αυτή τη στιγμή, στη αρχή της νέας   τουριστικής  περιόδου  και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις,  τα χειρουργεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης καρδιολόγου για τον προεγχειρητικό έλεγχο, τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, με συνέπεια τη συνεχή διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών, στα ήδη υφιστάμενα προβλήματα προστέθηκε η έλλειψη μόνιμου παθολόγου με αποτέλεσμα η παθολογική κλινική να λειτουργεί πλημμελώς με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ενώ σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, του οποίου ο αριθμός είναι κάτω από το όριο ασφαλείας.

Πέραν αυτών ανακοινώθηκε σήμερα και η οριστική απόλυση τριών καθαριστριών ως αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης, με συνέπεια να οξύνονται τα προβλήματα καθαρισμού και υγιεινής  των χώρων  του νοσοκομείου.

Είναι προφανές  ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούνται επείγοντα μέτρα ανάσχεσης του ολισθηρού δρόμου στον οποίο, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει οδηγηθεί το νοσοκομείο. Εμείς επαναλαμβάνουμε το αίτημα για οργανική ένταξη του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ και για διασφάλιση με κάθε τρόπο της εύρυθμης λειτουργίας και της βιώσιμης προοπτικής  του.

Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εγγυηθεί  την αναβάθμιση του ΕΣΥ και των δημόσιων δομών υγείας. Γι‘ αυτό η μόνη απάντηση στην υγειονομική κρίση και στις παρενέργειες της, είναι μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, που θα έχει την πολιτική βούληση αλλά και το σθένος να υπερασπιστεί και να στηρίξει έμπρακτα τη δημόσια περίθαλψη  στη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *