ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

 

  ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ.

Η Αντιπρόεδρος ΔΣ ΑΕΜΥ ΑΕ & Εντεταλμένη Σύμβουλος για το Γ.Ν.Θήρας κ. Μαρία Μαυρικάκη.

  Επιστολή, στην οποία καταλογίζει απροθυμία του Δήμου Θήρας, να τηρήσει τα υπεσχημένα στο θέμα της στήριξης του Νοσοκομείου (για τη στέγαση του προσωπικού) έστειλε η Αντιπρόεδρος ΔΣ ΑΕΜΥ ΑΕ & Εντεταλμένη Σύμβουλο για το Γ.Ν.Θήρας κ. Μαρία Μαυρικάκη. Η Santonews, την παραθέτει αυτούσια. Θα ακολουθήσει, η απάντηση του Δήμου Θήρας και τέλος, μια υπενθύμιση για τις δεσμεύσεις του Δήμου έναντι του Νοσοκομείου. Που ήταν τόσο σταθερές, όσο και το περυσινό χιόνι.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Μ. ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Στις 21/8/2017 σας ενημερώσαμε ότι με την ψήφιση του Ν.4486/2017 άρθ. 28 παρ.2 διευκολύνεται η παροχή κινήτρων για το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας καθώς αναφέρεται ότι «οι Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών μπορούν να παρέχουν στους ιατρούς του Γ.Ν. Θήρας που υπηρετούν σε αυτό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, δωρεάν σίτιση, δωρεάν κατάλληλο κατάλυμα διαμονής ή και χρηματικά επιδόματα για την κάλυψη των αναγκών τους αυτών».

Η παραπάνω ρύθμιση έγινε στο πλαίσιο των συνεχών επικοινωνιών και συναντήσεων μας, για τη διευκόλυνση της εκταμίευσης των χρημάτων του Ιδρύματος Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού, τα οποία προορίζονται για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των ιατρών του Γ.Ν. Θήρας. Μετά την ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Αν. Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη διευκολύνθηκε σημαντικά το έργο του Δήμου Θήρας και πλέον ξεπεράστηκαν τα τεχνικής φύσεως εμπόδια διανομής των παροχών στους ιατρούς.

Καθώς δεν υπήρξε άμεση εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με όσα είχε δεσμευτεί ο Δήμος να πράξει, καταφύγαμε σε συνεχείς επικοινωνίες με τους αρμοδίους του Δήμου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Επικοινωνήσαμε ακόμα και με το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο μας διαβεβαίωσε ότι είναι καθόλα νόμιμο να δοθούν τα επιδόματα και ότι η διαδικασία εφαρμόζεται ήδη σε άλλους δήμους.

Μετά τις συνεχείς προφορικές οχλήσεις μας και ελλείψει ανταπόκρισης επανήλθαμε στις 13/9/2017 αποστέλλοντας λίστα με κατεπείγουσες πληρωμές ενοικίων ιατρών ώστε να λυθεί το ζήτημα των συσσωρευμένων οφειλών στους ιδιοκτήτες του νησιού μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τις υποσχέσεις που τους δόθηκαν και στέγασαν ιατρούς. Καθώς δεν υπήρξε και πάλι απάντηση και μετά από νέες οχλήσεις μας λάβαμε στις 19/9/2017 απάντηση -ερώτημα «αν δύναται η οικονομική ενίσχυση για τη στέγαση των ιατρών να κατατεθεί σε λογαριασμό της ΑΕΜΥ». Με το τελευταίο αυτό έγγραφο επιβεβαιώνεται πλέον ότι δεν υπάρχει βούληση από πλευράς του Δήμου να εφαρμόσει τη διευκόλυνση που του παρέχει ο νόμος ρητά : «Οι Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών μπορούν να παρέχουν στους ιατρούς του Γ.Ν. Θήρας» και ο οποίος νόμος φτιάχτηκε καθ’ υπόδειξιν του νομικού συμβούλου του Δήμου και ετέθη υπόψη σας για διαβούλευση πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος (ηλεκτρονικό μήνυμα στις 9/5/2017).

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι για ένα θέμα που ανέκυψε ξαφνικά τον περασμένο Γενάρη και απορρύθμισε την μέχρι τότε ακολουθούμενη διαδικασία δεν υπάρχει βούληση διευθέτησης από τη μεριά της δημοτικής αρχής. Αντιθέτως, κάθε φορά που διευθετείται ένας όρος που θέτει ο δήμος, προκύπτει ένας νέος όρος με αποτέλεσμα εννέα μήνες τώρα να ταλαιπωρούνται οι ιατροί του Γ.Ν. Θήρας, οι οποίοι με αυταπάρνηση ασκούν το λειτούργημά τους σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες νυχθημερόν στη Σαντορίνη. Επιπλέον, το διαθέσιμο ποσό για τον συγκεκριμένο σκοπό έχει συρρικνωθεί αυθαιρέτως στις 25.000€, νούμερο που απέχει πολύ από τα χρήματα που διατίθεντο τα περασμένα χρόνια, όταν δεν υπήρχε το Νοσοκομείο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *