ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ;

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΤΩΡΑ” ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”.

 

 

 

  “Στην έντιμη επανόρθωση” αποκρύφτηκε και η αλήθεια και η ουσία από τον κ. Νικόλαο – Αναστάσιο Ζώρζο εκτός και αν δεν ήθελε να παρουσιαστεί η πραγματική εικόνα για το τι έχει γίνει με το έργο του αθλητικού κέντρου Βουρβούλου.

 

 

Η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο ψέμα καθώς ναι μεν η έντιμη επανόρθωση αφορούσε το κόστος της μελέτης αλλά εκείνο που δεν μας λέει ο πρώην δήμαρχος είναι σε ποιον ανήκει τελικά ο συγκεκριμένος χώρος.

 

 

Το να υποστηρίζει ο κ. Ζώρζος ότι  “…Όσο αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω χώρου, ούτε αμφισβητείται ούτε διεκδικείται, κατά συνέπεια η υπάρχουσα μελέτη μπορεί να υλοποιηθεί”… μάλλον και είναι προφανές ότι περισσεύει η σκοπιμότητα που υποκρύπτεται.

 

 

Για να γνωρίζουν, λοιπόν, όλοι οι πολίτες του νησιού τι ακριβώς συμβαίνει και που πηγαίνουν τα χρήματα τους, θα ήθελα να σας ενημερώσω υπεύθυνα για τα εξής τα οποία δεν αμφισβητούνται καθώς υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις και τεκμηριωμένα στοιχεία.

 

 

Επομένως, σχετικά με την υλοποίηση της υπάρχουσας μελέτης που αφορά το αθλητικό κέντρο του Βουρβούλου το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και ολόκληρο το νησί μας και το οποίο εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου το έχουμε τοποθετήσει στις πρώτες προτεραιότητες μας προσαρμόζοντάς το στις σημερινές  ανάγκες ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου και με πολιτιστική χροιά , σας ενημερώνω  ότι όπως ακριβώς γράψατε στο από 16 Δεκεμβρίου 2020 , ο χώρος «ούτε αμφισβητείται ούτε διεκδικείτε».

 

 

Ξεχάσατε, όμως, να αναφερθείτε στο πιο σημαντικό, ότι για το χώρο αυτό δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας από τον Δήμο θήρας. Ναι, δεν υφίστανται και θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζεται πολύ καλά και να μην κάνετε συνδικαλισμό στις πλάτες των συμπολιτών μας.

 

 

Έρχομαι λοιπόν στην ουσία του θέματος, γιατί αυτό είναι που ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας και όχι οι παραπλανητικοί σας λόγοι που λέτε μόνο τη μισή αλήθεια και μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος.

 

 

Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο σπεύσατε να αναθέσετε την σύνταξη μελετών χρησιμοποιώντας τα χρήματα του ιδρύματος Νομικού χωρίς καν να έχετε εξετάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου αυτού.

 

 

Κατά συνέπεια, ή δεν το γνωρίζατε ότι πρέπει πρώτα να ελέγξετε την κυριότητα του χώρου ή το γνωρίζατε και το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν να αναθέσετε μελέτες αξίας 31.000,οο ευρώ για λόγους που δεν μπορώ να φανταστώ …

Εμείς ήδη έχουμε προβεί στην ενημέρωση του δημάρχου έτσι ώστε να λυθεί  το ζήτημα της ιδιοκτησίας άμεσα.

Χωρίς την ύπαρξη του τίτλου ιδιοκτησίας καμία μελέτη δεν πρέπει να γίνεται και καμία οικοδομική άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί και κανένα έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί με νόμιμο τρόπο.

 

 

Από την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης των μελετών από μέρους σας τον Αύγουστο του 2018 έως ότου να παραδώσετε στην επόμενη δημοτική αρχή δεν ασχοληθήκατε ώστε να επιλύσετε το «πρωτεύον», την δημιουργία τίτλων ιδιοκτησίας στο όνομα του Δήμου Θήρας.

 

 

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα στα οποία αρέσκεστε να λέτε . Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή ακολουθούμε όλοι μας και αυτό θέλω να πιστεύω ότι ισχύει και για εσάς.

 

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *