ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ

 

 

 

 

 

  “Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», σας προσκαλεί στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Η συμβολή της τέχνης στην ψυχική ανθεκτικότητα». Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την επίδραση της τέχνης μέσα από διάφορες εκφάνσεις της (ζωγραφική, συγγραφή, κεραμική, θέατρο, μουσική) στην σχέση με τον άνθρωπο και το πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, τη σχέση του με τον κόσμο και τη σημερινή πραγματικότητα. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας στο facebook: https://www.facebook.com/thiret2006

 

Κεντρικός ομιλητής:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΣΙΜΗΣ
Ζωγράφος, διπλωματούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών “ΑΣΚΤ” της Αθήνας στα τμήματα ζωγραφικής και Βυζαντινών Εικόνων. Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος” ΕΕΤΕ.

Ομιλητές:

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στο Κορυδαλλό. Σπούδασε ηλεκτρολόγος στην σχολή Ηράκλειτος του δήμου Νικαίας. Η αγάπη του για τον πηλό τον οδήγησε στη σχολή κεραμικής της Νίκαιας, από την οποία αποφοίτησε το 1995. Είχε την τύχη να μαθητεύσει μετέπειτα δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους. Ζει στην Σαντορίνη από το 2007. Συνδημιουργός τα τελευταία 10 χρόνια με την κεραμίστρια Μαρίνα Ταλιαδούρου στο 1260ceramic studio.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ

Γεννήθηκε το 1964 στο Περιστέρι από γονείς Πειραιώτες˙ με καταγωγή από τη Σαντορίνη η μάνα, από τη Σύμη και το Καστελόριζο ο πατέρας. Είναι μητέρα δύο ενήλικων αγοριών. Έχει εργαστεί στους Τομείς των Χρηματοοικονομικών, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και ως Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.
Έχει συγγράψει το μυθιστόρημα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ (εκδ. ΑΙΟΛΟΣ), και την μαρτυρία ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΓΟΣ (εκδ. ΠΑΤΑΚΗΣ), σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπουτάρη. Χρονογραφήματα, επιφυλλίδες και διηγήματά της: στoν ενημερωτικό ιστότοπο Atlantea.news, στην ηλεκτρονική εφημερίδα Athens Voice, στο λογοτεχνικό περιοδικό δεΙκατα, στα ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ (εκδ. άπαρσις), καθώς και στο ιστολόγιο https://exartatai.blogspot.com/

 

 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ / ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου. Από το 1997 ως σήμερα συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς οργανισμούς της χώρας, το Θέατρο ΑΜΟΡΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο Θησείο και άλλα, καθώς και στην Γερμανία με το Theatre Mahagony. Έχει παίξει σε έργα των: Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αισχύλου, Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Καλντερόν Ντε Λα Μπάρκα, Σνίτζλερ, Γκαίτε, Μπύχνερ, Μπέρνχαρντ, Δημητριάδη κ.ά. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Θωμά Μοσχόπουλο, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Albrecht Hirche, Νίκο Μαστοράκη, Γιώργο Λάνθιμο, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Ιώ Βουλγαράκη, Μαρία Πρωτόπαππα, Βασίλη Μαυρογεωργίου κ.ά. Έχει βραβευθεί με το Βραβείο «Δημήτρης Χορν», το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών και το Α‘ βραβείο Ανδρικού Ρόλου της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Πελεκάνος παίζει ακουστική κιθάρα και τραγουδάει. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται με μουσικά συγκροτήματα σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Σαντορίνης. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που θα περιέχει δικές του συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικών τραγουδιών.

Συντονίστρια:

ΖΩΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», Παράρτημα Σαντορίνης.
Τηλ.: 2286021203 E-mail: thiseas@thira.gov.gr

Η Σωτηρίου Ζωή γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Έχει εκπαιδευτεί στην ομαδική ψυχοθεραπεία, στην εφαρμογή της συστημικής σκέψης στο εργασιακό πλαίσιο καθώς στη διεργασία ομάδας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελετών του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Οι μεταπτυχιακές της ειδικεύσεις περιλαμβάνουν: Οικογενειακή Θεραπεία στη Σχολή Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, Διοίκηση και Κοινωνικός Σχεδιασμός στον Τομέα της Αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης στην Εθνική Σχολή Δημοσίας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ) και στο ΚΕ.Θ.Ε.Α και «Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνιολογίας στην Λέσβο.
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων που διοργανώνονται από τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, το ΑΚΜΑ και άλλους φορείς καθώς και σε Πανελλήνιες Συναντήσεις των Φορέων Πρόληψης.

Εργάστηκε για οκτώ χρόνια στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. ως Θεραπευτικό Προσωπικό, κυρίως στις δομές Υποστήριξης της Οικογένειας, στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα και ως Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης στο ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο. Εργάστηκε στην εκπαίδευση ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ψυχολόγος, σε δομές της ειδικής αγωγής και της τυπικής εκπαίδευσης. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και έχει συνεργαστεί με αρκετούς φορείς στην υλοποίηση ομιλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Από το Μάρτιο του 2016 εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» στο Παράρτημα της Σαντορίνης, υλοποιώντας παρεμβάσεις πρόληψης των εξαρτήσεων σε γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους και παιδιά, καθώς και σε δράσεις σε συνεργασία με φορείς της κοινότητας των Κυκλάδων.

 

 

Η Θηραϊκή Εταιρεία ευχαριστεί θερμά το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», τους συμμετέχοντες ομιλητές και τους κ.κ. Νίκο Κορακάκη και Λευτέρη Ζώρζο για την τεχνική υποστήριξη και βιντεοσκόπηση.

Εκ μέρους του ΔΣ της Θηραϊκής Εταιρείας

Την πρόσκληση και πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδω : www.facebook.com/thiret2006

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *