ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

 

 

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας Μαρία Αργυρού

“Στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας» με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΘ με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε το Σωματείο σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

 

 

Οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν ότι όσα καταγγέλλουν είναι η κορυφή του παγόβουνου και οι συνθήκες για τους εργαζόμενους ολοένα επιδεινώνονται. Η υποστελέχωση όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου, και κυρίως της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε κατάσταση εξουθένωσης και μειώνουν ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο νοσοκομείο.

 

 

Η διοίκηση της ΑΕΜΥ δείχνει ελάχιστο ενδιαφέρον για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και κατ΄ επέκταση του θηραϊκού λαού. Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει πια υπεύθυνος για το Νοσοκομείο Σαντορίνης στο ΔΣ της ΑΕΜΥ από την παραίτηση στα μέσα Ιανουαρίου, του κ  Παρασκευά Σαλίβερου.

 

 

Οι δημοτικές σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας Μαρία Αργυρού και Ακυλίνα Κόκκαλη, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου καθώς και την προσωπική τους διαθεσιμότητα σε κάθε κινητοποίηση. Τόνισαν ότι το Νοσοκομείο είναι κατάκτηση του θηραϊκού λαού, είναι φτιαγμένο από χρήματα του ελληνικού λαού και οι σαντορινιοί δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν – παρά τα διαφαινόμενα σχέδια – ξεπούλημά του σε ιδιώτες.

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα στηρίξει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία του Σωματείου και των εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλίσουν την εργασία τους, να στελεχωθεί το Νοσοκομείο και να ανέβει η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στο νησί.

 

 

Επιπλέον, θα αγωνιστεί με τις δυνάμεις που διαθέτει τόσο στο Δήμο Θήρας όσο και στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου, να ενταχθεί το Νοσοκομείου Θήρας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων του με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

 

 

Καλούμε όλους τους Σαντορινιούς να ενημερωθούν και να συστρατευτούν στον αγώνα των εργαζομένων για την προστασία του Νοσοκομείου και την καλυτέρευση των υπηρεσιών Υγείας στο νησί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.