ΤΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΑ ΤΡΟΛΕΪ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΡΑ ΤΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΕΪ

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ ΜΙΝΙ-ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2018

 

 

Χαμένος κόπος. Αυτός θα ήταν ο πιο ταιριαστός τίτλος γι αυτό το κείμενο. Κανονικά, έπρεπε να αναδημοσιεύσω τα αντίστοιχα προηγουμένων ετών. Αλλά έχει μια χρησιμότητα. Μικρή. Με την έννοια πως τα πράγματα που απασχολούν τη Σαντορίνη, είναι ίδια, όμως δεν είναι στατικά. Αλλάζουν. Προς το χειρότερο.

Διαχείριση απορριμμάτων. Όπισθεν ολοταχώς. Κάτι πήγε να γίνει. Κάτι ψιθυρίστηκε. Κάμποσα λεφτά σκορπίστηκαν (πάλι) για κάτι μελέτες, αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Οπισθοχώρησε. Ακούστηκαν και μερικοί θηριώδεις προϋπολογισμοί, αλλά πάλι τίποτα. Όλοι έχουν ένα “Αλλιώς” για τον τρόπο και ένα “Αλλού” για το χώρο. Χρηματοδοτικές ευκαιρίες χάθηκαν και το θέμα, μας τελείωσε. Έτσι απλά. Σαν να είχε γραφτεί στο περσινό χιόνι.

Οδικό δίκτυο. Μια από τα ίδια. Μερικές μικροεπισκευές που εξαγγέλθηκαν, αλλά εκτεταμένη και σωτήρια παρέμβαση καμία. Το 2017, μείζον θέμα υπήρξε ένα σήμα STOP στον Πύργο. Ο ορισμός του γελοίου. Ο υπερθετικός του ξερολισμού. Για μήνες.

Δρόμος Αεροδρομίου Οίας. Πάει για τέλη Ιουνίου. Έπρεπε υποτίθεται να είναι έτοιμος. Οπότε υπολογίστε το 2020. Μην το δένετε όμως και κόμπο. 

Λιμάνια. “Κορόιδο γένεσαι;” που έλεγε ο Τσιφόρος. Τρίτη σεζό (sic) με ανάπηρο τον Αθηνιό. Η επιβατική κίνηση αυξάνεται. Το Λιμάνι μικραίνει και με κανέναν δύστροπο καιρό, μην τον είδατε τον Παναή. Αντί να φύγουν τα καράβια, θα φύγει το Λιμάνι. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Όσο για τα υπόλοιπα λιμανάκια, καταφύγια και ορμίσκους, εεε εντάξει “κλαίνε οι χήρες κλαίνε κι οι παντρεμένες”. Εδώ για μια λεκάνη τουαλέτας χρειάστηκαν εκπομπές επί εκπομπών, καταγγελίες επί καταγγελιών και γραπτά επί γραπτών. Τι θέτε κι εσείς;. Τόσο μπορούν, τόσο κάνουν. Η λογική του “τα μούσμουλα είναι κίτρινα, τα τρόλεϊ είναι κίτρινα , άρα τα μούσμουλα είναι τρόλεϊ (εντάξει πιο πολύ πορτοκαλί είναι, αλλά έτσι έλεγε εκείνο το παλιό σύνθημα)”, ζει και βασιλεύει. Ιδίως στην περίπτωση του ευκλεούς Λιμενικού Ταμείου. 

Παιδικές χαρές. Ποιός σας είπε βρε μπαγάσηδες να κάνετε παιδιά;.

Σχολικές αίθουσες. Το αυτό.

Καθαριότητα. Σώσον Κύριε τον Λαόν σου.

Νέο Τελεφερίκ. Μην ακούω αηδίες τώρα!. Ακόμα και τα αστεία, έχουν όρια.

Αυτά, τα ολίγα. Όχι τίποτε άλλο, επειδή απόλαυσα αυτές τις μέρες τη Σαντορίνη, σε όλη της τη σαγήνη. Είναι ένα εκπληκτικό νησί, με μοναδικό πρόβλημα τη λάθος διοίκηση του.

Θα επανέλθω (ίσως) ανά τομέα δραστηριότητας. Αλλά να σας μαυρίζω, μέρες που είναι;. Ντροπής πράματα.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Προκόπης Λυγνος λέει:

    Πολύ καλά τα λες κυριε Πρασσο. Να αγιάσει το στόμα σου. Όμως Δυστυχώς όπως το λες και εσύ,στην Σαντορίνη παρά τα πολλά εκατομμύρια που πεφτουν απο τον τουρισμό δεν αλλαζει τιποτα. Είναι μεγάλη ντροπή στο παγκοσμίως φημισμένο νησί με την απερίγραπτη ομορφιά τα πράγματα να είναι όπως είναι.Σαν Έλληνας του εξωτερικού με καταγωγή από την Σαντορίνη, ντρέπομαι και μόνον όταν βλέπω τα σκουπίδια στο συρματόπλεγμα του αεροδρομίου όπου έρχονται εκατομμύρια τουριστες από όλο τον κόσμο. Για όλα τα άλλα στραβά δεν μιλάω καθόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *