Τα Κυκλαδονήσια του Πολιτισμού απαιτούν την επιστροφή των 161 κλεμμένων θησαυρών τους

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

 

“Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των πολιτιστικών μας θησαυρών στους ξένους πολύ περισσότερο σε εμπόρους-συλλέκτες αρχαιοτήτων που προέρχονται από αρχαιοκαπηλία και λαθρανασκαφές
Λέμε όχι στη επιχειρούμενη νομιμοποίηση από τη Βουλή της αρχαιοκαπηλικής συλλογής με τους 161 θησαυρούς του κυκλαδικού πολιτισμού, κυρίως με κυκλαδικά ειδώλια.

 

Απευθυνόμαστε στους 300 της βουλής και τους καλούμε να καταψηφίσουν το ν/σ αυτό που οδηγεί την πολιτεία να συναλλάσσεται με λαθρέμπορους αρχαιοτήτων, με αρχαιοκάπηλους και συλλέκτες κλεμμένων θησαυρών.
Καλούμε την κυβέρνηση να διεκδικήσει νομικά τη συλλογή με τους κλεμμένους θησαυρούς, όπως προβλέπει ο αρχαιολογικός νόμος, ώστε αυτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να παραδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο ανήκουν σύμφωνα με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ”.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ https://fb.avaaz.org/community_petitions/el/proedros_tes_ellenikes_boules_upourgeio_politismou_ta_kukladonesia_tou_politismou_apaitoun_ten_epistrophe_ton_161_klemmenon_thesauron_tous/?flYMQkb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1648361-ta_kukladonesia_tou_politismou_apaitoun_ten_epistrophe_ton_161_klemmenon_thesauron_tous&utm_term=flYMQkb%2Bel

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *