ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΤΟ BERTH ALLOCATION SYSTEM (ΧΡΟΝΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΩΝ) ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

 

 

 

 

Κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη (φωτό Mathew Fytros)

“Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (30/05) αργά το μεσημέρι στην Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων με κεντρικό θέμα την κρουαζιέρα και το σύστημα διαχείρισης των αφίξεων/αναχωρήσεων της κρουαζιέρας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και της Λιμενικής Αρχής Θήρας”.

 

 

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ

 

 

“Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα το πρωί (Δευτέρα 29/05) μεταξύ των τοπικών επαγγελματικών φορέων της Σαντορίνης, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσία του προέδρου του κ. Γιάννη Ρούσσου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκος Νομικός, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Κανακάρης, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ κ. Μανώλης Σιγάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων «Η Ατλαντίδα» κ. Λευτέρης Αναπλιώτης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Σωματείου ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων – τουριστικών πρακτορείων και τουριστικών επαγγελμάτων Σαντορίνης κ. Δημήτρης Λιγνός.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το σύστημα Διαχείρισης Αφίξεων/Αναχωρήσεων των Κρουαζιερόπλοιων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη όπως είναι η υποστελέχωση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών και τα προβλήματα στις υποδομές.

Όλοι οι φορείς συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενός συστήματος προγραμματισμού, το οποίο θα βοηθήσει την εξομάλυνση των προβλημάτων και την καλύτερη διαχείριση του όγκου των επισκεπτών της κρουαζιέρας κατά την περίοδο αιχμής. Το σύστημα διαχείρισης αφίξεων / αναχωρήσεων κρουαζιερόπλοιων (berth allocation system) αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό πρόγραμμα διαχείρισης και λειτουργεί ήδη πιλοτικά, σε συνεννόηση με τις εταιρείες κρουαζιέρας στην Σαντορίνη. Μέσα στις επόμενες σαιζόν το πρόγραμμα θα μπει σε πλήρη εφαρμογή και οι εταιρείες της κρουαζιέρας θα μπορούν να καταθέτουν το πρόγραμμα τους 15 μήνες πριν την άφιξη τους στο νησί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *