ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

ΣΕΙΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

 

 

 

 

 «Συνεδρίασε,  σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου  2020,  στο Δήμο Θήρας το Συντονιστικό Όργανο διαχείρισης της κρίσης, λόγω της ταχείας εξάπλωσης του Κορωνοϊού παγκοσμίως.

Το θέμα που απασχόλησε το όργανο ήταν η καταγραφή της μέχρι τώρα κατάστασης στα νησιά της Σαντορίνης και της Θηρασίας, στον τομέα της πρόληψης και προστασίας των κατοίκων από την εξάπλωση του Κορωνοϊού, καθώς και των επιπτώσεων στην κοινωνική και οικονομική ζωή κατοίκων και επαγγελματιών.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Να χρησιμοποιηθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να φτάσουν σε κάθε σπίτι τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται, για να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι κάτοικοι των νησιών μας.
  2. Να ενημερωθούν άμεσα οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων των νησιών για τις ευνοϊκές, λόγω Κορωνοϊού αλλαγές στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.
  3. Να υπάρχει πάντα σχέδιο αντιμετώπισης των  fake news(διασποράς ψευδών ειδήσεων), που θα μπορούσαν να πλήξουν χωρίς λόγο την τουριστική περίοδο.

Οι πολίτες των νησιών μας πέρα από το γνωστό τηλέφωνο του ΕΟΔΥ 1135, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται  σε περίπτωση ανάγκης αναφοράς ύποπτου πιθανού κρούσματος Κορωνοϊού, θα πρέπει να επικοινωνούν με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας στο τηλέφωνο 2286035300,  προκειμένου να παίρνουν οδηγίες.

 

 

Χθες, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Δημόσιων Οργανισμών και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού και αποφασίστηκε η κοινή δράση και ο συντονισμός όλων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο κ. Έπαρχος Θήρας.

 

 

Ζητούμε από τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που ανακοινώνονται από το Υπουργείου Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Σημειώνεται ότι στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα Κορωνοϊού, μέχρι σήμερα 12 Μαρτίου 2020.

Ο Δήμος Θήρας θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες, μετά από κάθε συνεδρίαση οργάνων και φορέων, που θα καλούνται για να συνδράμουν κατ’ αρμοδιότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης και θα τους πληροφορεί για κάθε εξέλιξη και κάθε αναγκαίο μέτρο που τυχόν απαιτηθεί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *