ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΕΣΥ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

 

 

 

“Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συντονιστικού κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης για άμεση στήριξη και στελέχωση του νοσοκομείου της Σαντορίνης, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε σήμερα Κυριακή 11/9 στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στη Σαντορίνη.

 

Στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εκπλήρωση του αιτήματος και της κινητοποίησης των κατοίκων της Σαντορίνης, με το άνοιγμα του νοσοκομείου από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον Ιούλιο του 2016. Επεσήμανε επίσης ότι παρά τα λάθη, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις, το νοσοκομείο ενισχυόταν συνεχώς μέχρις τις εκλογές του 2019 και στη συνέχεια ξεκίνησε τα 3 τελευταία χρόνια η απαξίωση του.

 

 

Επίσης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με συνάντηση με τον Πλεύρη είτε στην Αθήνα, είτε στη Σαντορίνη, διότι το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση της ΝΔ για στήριξη του νοσοκομείου ως δημόσιο. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του υπουργού στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση μου το Φεβρουάριο του 2022, που χαρακτήρισε το νοσοκομείο Σαντορίνης ως πρότυπο για τη λειτουργία του ΕΣΥ με τη μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή με τη συμμετοχή των ιδιωτών στη λειτουργία των νοσοκομείων. Υπενθύμισε ότι έχουμε κάνει σωρεία κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, καθώς και επιτόπια επίσκεψη με τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, όπου έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση με τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου.

 

Σε ότι δε αφορά το ΕΣΥ, υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για το νέο ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, με γενναία αύξηση του μισθολογίου, με ένταξη του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, με δέσμη αυξημένων κινήτρων για προσέλκυση γιατρών στα νησιά. Σε ένα τέτοιο ΕΣΥ, πρέπει να διεκδικήσουμε και την ένταξη του νοσοκομείου από την ΑΕΜΥ στο ΕΣΥ.

 

Σε ότι δε αφορά την εύρεση κατοικίας γιατρών και λοιπού προσωπικού, ήλθε επιτέλους η ώρα για συνεργασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για καταγραφή όλων των ακινήτων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης και η έναρξη οικοδόμησης κατοικιών σε κάποια από αυτά. Τέλος συνεχάρη το Συντονιστικό για τη διοργάνωση αυτής της μεγάλης κινητοποίησης, τόνισε τη σημασία να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι στο στόχο για στήριξη του νοσοκομείου και ένταξη του στο ΕΣΥ για δημόσια, καθολική και δωρεάν υγεία για όλο το λαό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *