ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ: “ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ”

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

“Σε τροχιά απαξίωσης το νοσοκομείο της Σαντορίνης

Eίκοσι εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του νοσοκομείου Θήρας.

 

 

Όπως αναφέρει η ερώτηση, τις τελευταίες μέρες είχαμε ακόμα μια πράξη απαξίωσης του νοσοκομείου της Σαντορίνης, με την, επί της ουσίας, απόλυση δύο (2) επικουρικών διοικητικών υπαλλήλων, με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασής τους.

 

 

Και αυτό συμβαίνει εν μέσω της κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας, όπου και στη Σαντορίνη παρουσιάζεται, δυστυχώς, σχεδόν καθημερινά έστω και μικρός αριθμός κρουσμάτων και βεβαίως εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής περιόδου που επισήμως έχει προσδιοριστεί για τις 14/5/2021.

 

 

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως αποφασίζεται η απόλυση προσωπικού, όταν  πανελλαδικά ακολουθείται η αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, αλλά και, το κυριότερο, όταν στο ίδιο το νοσοκομείο δεν έχουν καν καλυφθεί οι προβλεπόμενες από τον Οργανισμό θέσεις, ενώ οι ήδη υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να καλύπτουν ημερήσιες και νυκτερινές ανάγκες, την ώρα που στη σημερινή φάση λειτουργούν δωμάτια covid καθώς και μονάδα εμβολιασμών και επιπλέον σοβαρά τμήματα όπως το γυναικολογικό, το χειρουργικό, η μονάδα νεφρού κ.α. έχουν από πλημμελή έως ανύπαρκτη διοικητική υποστήριξη, για να μην μιλήσουμε βεβαίως για την πλήρη αδυναμία κάλυψης των ετήσιων αδειών των εργαζομένων.

 

 

Όμως, πέραν της αδήριτης ανάγκης για ενίσχυση του διοικητικού προσωπικού που δεν καλύπτει ούτε τον αριθμό των αναγκών της προκήρυξης για ΙΔΑΧ του Οκτωβρίου του 2018, η κατάσταση των υπηρετούντων τόσο στο ιατρικό, όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό, βαίνει συνεχώς  μειούμενη. Έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες πάνω από πέντε γιατροί, ενώ σοβαρή έλλειψη υπάρχει σε Γενικούς γιατρούς, Παθολόγους, Ορθοπεδικούς, Πνευμονολόγους, Ενδοκρινολόγους κ.λ.π

 

 

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η πολιτική της Διοίκησης του νοσοκομείου, εναρμονισμένη φυσικά στις επιταγές της ΑΕΜΥ και του Υπουργείου Υγείας, είναι η αποδυνάμωση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η μισθοδοσία, η τεχνική υπηρεσία, πρόσφατα η επεξεργασία του νέου ΚΕΟΛ (Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας) έναντι  22.320 ευρώ και η ανάθεση τους σε εξωτερικούς εργολάβους.

Οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν έστω και τώρα θα ανακαλέσει τις απολύσεις των επικουρικών εργαζομένων και θα ανανεώσει τις συμβάσεις τους, σε μια περιοχή όπως η Σαντορίνη που αποτελεί έναν από τους πρώτους παγκόσμιους προορισμούς. Επίσης, εάν θα υπάρξει ένα γενναίο πλέγμα μέτρων ενίσχυσης όλων των τομέων του νοσοκομείου, με επιπλέον κίνητρα για προσλήψεις κρίσιμων ειδικοτήτων ιατρών και λοιπού προσωπικού αορίστου χρόνου, έτσι ώστε να σταματήσει η απαξίωση και το νοσοκομείο να εκπληρώσει το ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε, δηλαδή να καταστεί δημόσια υγειονομική δομή εξυπηρέτησης της Σαντορίνης και του ευρύτερου νησιωτικού συμπλέγματος, αλλά και ασφαλής προορισμός για τα εκατομμύρια των τουριστών – επισκεπτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *