Συρμαλένιος:”Μείζον κοινωνικό ζήτημα η στέγαση-διαμονή των εκπαιδευτικών”

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

“Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται πλέον το ζήτημα της εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έρχονται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντιμέτωποι με το ζήτημα της αδυναμίας εξεύρεσης διαμονής και παράλληλα με την προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης. Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για το σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο αφορά όλη τη χώρα με πλήθος περιπτώσεων στα νησιά των Κυκλάδων, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στα Ιόνια, οι οποίοι είτε αδυνατούν να βρουν σπίτι είτε αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα πολύ υψηλά ενοίκια.

 

Συμφωνα με την ερώτηση, ενώ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα διαμονής τους σε περιοχές όπου τοποθετούνται, ο Υφυπουργός Παιδείας σηκώνει τα χέρια ψηλά και δηλώνει προκλητικά ότι «κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα».

Τα διαθέσιμα σπίτια είναι πλέον ελάχιστα και όσα δεν έχουν βρει ακόμα ενοικιαστή, προσφέρονται σε τιμές πολύ υψηλές σε σύγκριση με τους μισθούς των δασκάλων και καθηγητών και σίγουρα όχι ανάλογες της ποιότητας των διαμερισμάτων.

Υπάρχουν πλέον αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αρνούνται τον διορισμό τους επειδή δεν μπορούν να βρουν διαμέρισμα με ενοίκιο το οποίο να μπορούν να καλύψουν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *