ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΡΑΣ- ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛIΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

“Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή φίλων και μελών, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών Θήρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πολιτική εκδήλωση με ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Τάσο Πολιτίδη.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις βασικές θέσεις του κόμματος εν όψει του Συνεδρίου, στη δυσμενή κατάσταση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά και εμάς τους νησιώτες πολλαπλάσια και έχει φέρει σε απόγνωση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Μίλησε ακόμη για τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, που βαθαίνουν και πολλαπλασιάζουν τις ανισότητες, υποβαθμίζουν το περιβάλλον, υπονομεύουν τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και υπηρετούν ένα μοντέλο βίαιης και απόλυτης συγκέντρωσης της οικονομικής δραστηριότητας στους λίγους. Πολιτικές που υπονομεύουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.

  Η ελληνική κοινωνία, επισήμανε, χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ένα δυνατό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανοιχτό στην κοινωνία, βασικό πόλο συσπείρωσης των ευρύτερων δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, για την ανατροπή αυτής της κατάστασης και την πολιτική αλλαγή.

Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν ακόμα στη νησιωτική πολιτική, με το «νησιωτικό ισοδύναμο» και τις σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως το «μεταφορικό ισοδύναμο» και η ανάπτυξη των νησιών με βάση τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και τα πλεονεκτήματα κάθε νησιού.

  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και της Επιτροπής Θέσεων για το συνέδριο, Κατερίνα Γιαννακά, ευχόμενη καλή χρονιά, και επισήμανε ότι: «Το 2024, είναι μια χρονιά για όλους εμάς, αγώνων, όχι μόνο για το αύριο, όχι μόνο για τα προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας, όπως η κλιματική κρίση, αλλά και για τις λαϊκές κατακτήσεις που η αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη τις ακυρώνει μεθοδικά, όπως η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία» τόνισε επίσης, ότι «οι φίλοι, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός μας οφείλουμε, στο νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα που κάνουμε ως κόμμα, να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν, τόσο στις οργανώσεις μας, όσο και στην κοινωνία. Ιδιαίτερα μάλιστα εμείς οι Κυκλαδίτες, που πρέπει να μετατρέψουμε τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας από εμπόδιο σε δύναμη πολύπλευρης και βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θήρας κύριος Μανώλης Ορφανός και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας ότι, οι τοπικές κομματικές οργανώσεις πρέπει να είναι η φωνή των κομμάτων τους στα τοπικά προβλήματα, γιατί αυτές τα βιώνουν και τα γνωρίζουν. Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τη σπουδαία δουλειά που κάνει η ΟΜ Θήρας και δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασία για τα προβλήματα της Σαντορίνης.

  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ψαράδων Σαντορίνης κύριος Κυριάκος Πρέκας, σε σύντομη μα μεστή παρέμβασή του για τα προβλήματα των μικρών ψαράδων, μετέφερε φωνή αγωνίας από τους ψαράδες: «Εμείς οι μικροί ψαράδες δεν μπορούμε πια να αυτοσυντηρηθούμε, οι μικροί ψαράδες πρέπει να ορθοποδήσουν. Θέλουν να μας κάνουν να φύγουμε από τη θάλασσα. Αυτός είναι ο στόχος εκείνων που σχεδιάζουν την αλιεία».

Ακολούθησε συζήτηση με αντικείμενο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, την πολιτική κατάσταση διεθνώς, τις εσωκομματικές εξελίξεις μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών Μαΐου-Ιουνίου 2023 και το νέο ξεκίνημα του κόμματος μετά την εκλογή του νέου Προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη, εν όψει του 4ου Συνεδρίου.

Στη συνέχεια τραγουδήθηκαν τα παραδοσιακά σαντορινιά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, με το λαούτο του Κυριάκου Πρέκα και το βιολί του Ιωακείμ Βάλβη και έγινε η κοπή της πίτας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *