ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ VOLCANO TV

CODID-19 ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

  “Συνέντευξη στα “Νέα της Σαντορίνης” παραχώρησε   ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας, όπως άλλωστε ήταν προσδιορισμένο, αναφέρθηκε στην εμπλοκή και διαχείριση απο πλευράς του Δήμου Θήρας του ζητήματος του κορονοιού, από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα στη Σαντορίνη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Σιγάλας πραγματοποίησε έναν κατατοπιστικό απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου τόσο σε οτι αφορά την επισκεψιμότητα όσο και τα έσοδα του τουρισμού, όπως αυτά επηρεάστηκαν και διαμορφώθηκαν απο τον κορονοιό.

Στο θέμα του τουρισμού ο Δήμαρχος Θήρας, αναφερόμενος στις απώλειες της -ανύπαρκτης για φέτος- κρουαζιέρας, μίλησε για τη σημαντικότητά της για τον τόπο μας, προαναγγέλλοντας παράλληλα, ότι από πλευράς Δήμου Θήρας θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες προσπάθειες επαναπροσέλκυσης κρουαζιεροπλοίων.

Στο ίδιο θέμα, αυτό των επιπτώσεων της μηδενικής κίνησης της κρουαζιέρας φέτος, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε στα ως εκ τούτου εξαιρετικά μειωμένα έσοδα του “Ιδύματος Λ. και Ε. Νομικού” που διαχειρίζεται το Τελεφερίκ, γεγονός το οποίο οδηγεί σε ανάλογη μείωση των χρημάτων που αποδίδονται στο Δήμο Θήρας, με τον Δήμαρχο να δηλώνει πως λόγο καλής διαχείρισης του Δήμου υπάρχει ακόμη υπόλοιπο των χρημάτων του 2019, συμπληρώνοντας επίσης πως “όπως μας στήριζε το Τελεφερίκ τόσα χρόνια, έτσι οφείλουμε να το στηρίξουμε κι εμείς σήμερα”.

Στη συνέντευξή του, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέχρι στιγμής κρούσματα του κορονοιού στο νησί μας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον μικρό αριθμό των “εισερχόμενων” κρουσμάτων καθώς και στα καλά δεδομένα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να αναδείξει τη μικρή επίδρασή τους και την ορθότητα της επιλογής της επανεκκίνησης του τουρισμού με συγκεκριμένους και αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Σιγάλας ευχαρίστησε όσους βοήθησαν, καθένας με τον τρόπο του, το Δήμο Θήρας και τη Σαντορίνη να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη φετινή τουριστική περίοδο, προαναγγέλοντας παράλληλα οικονομική και οχι μονο υποστήριξη του Δήμου Θήρας σε δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται στη Σαντορίνη λόγο της υπηρεσίας τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *