ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

 

 

  “ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 

“Συναδέλφισσες – οι,

Σύμφωνα με τον Ν.1346/83 αλλά και όλες τις μεταγενέστερες μέχρι και σήμερα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή διαιτητικές αποφάσεις που αφορούν τον τρόπο απασχόλησης ως και τους μισθούς του κυρίως ξενοδοχειακού προσωπικού που εργάζεται σε ξενοδοχεία, καθώς και εργαζομένων σε μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια), οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης στην ίδια επιχείρηση που εργάζονταν την προηγούμενη περίοδο. Το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί που δεν εργάστηκαν πέρυσι και έκαναν μονομερείς δηλώσεις ή προσλήφθηκαν και μπήκαν σε αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εργάστηκαν το 2021 σε κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα ή ως οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, μπορούν  να ζητήσουν από τον πρώην εργοδότη τους την επαναπρόσληψή τους και για το 2022. Οι δε εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τους προσλάβουν.

 

 

Για να είναι όμως έγκυρη και διασφαλισμένη η αίτηση επαναπρόσληψής σας και να είναι υποχρεωτική από τον εργοδότη αυτή, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου σας όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

 

 

Η καταληκτική ημερομηνία είναι 30/01/2022, καλό θα είναι όμως να το κάνουμε πιο γρήγορα ώστε να βοηθήσουμε το Σωματείο μας να στείλει έγκαιρα στις επιχειρήσεις τις αιτήσεις.

 

 

Καλούμε όλα τους  εργαζόμενους της επαρχίας Θήρας (Σαντορίνη, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ανάφη) να επικοινωνήσουν με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ώστε να κάνουν την αίτηση εγγραφής στο σωματείο, αν δεν είναι ήδη μέλη, και να προχωρήσουμε στην διαδικασία της αίτησης επαναπρόσληψης.

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980300150, 6982857807, 6946382403

Email: syndikatotourismouthiras@gmail.com

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *