Συνάντηση του Λιμεναρχείου Θήρας με το προεδρείο των τράνσφερ Σαντορίνης

Δελτίο Τύπο του ΣΕΟΟΚ

 

  “Σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου συναντήθηκαν στο Λιμεναρχείο Θήρας μέλη του προεδρείου του Σωματείου «Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων» με θέματα, κυρίως τη κυκλοφοριακή αγωγή στο λιμάνι του Αθηνιού και κατ’ επέκταση την εξυγίανση της παραβατικότητας και την εν γένει σχέση των επαγγελματιών μεταφορέων του τουρισμού (τράνσφερ) με την οικεία λιμενική αρχή.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για τη πάγια συνεργασία, αφού όπως συμφωνήθηκε κυρίαρχο μέλημα όλων είναι η άριστη εικόνα που πρέπει να δίνουμε στον τουρίστα επισκέπτη της Σαντορίνης και οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες.
Άγρα πελατείας στο λιμάνι, τρανσφεράδες δίχως άδεια εργασίας, έλεγχοι του πειθαρχικού οργάνου των σωματείου στους επαγγελματίες οδηγούς, διαρκή ενημέρωση της νομοθεσίας και των νομοθετικών τροποποιήσεων, είναι λίγα από τα σημεία συνεργασίας με το ΣΕΟΟΚ και το Λιμεναρχείο Θήρας και τα οποία δρομολογήθηκαν για πρώτη φορά σε αυτή την θεσμικού τύπου συνάντηση.

 

Επιπλέον και κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα της χωροθέτησης της στάθμευσης των επαγγελματιών στο λιμάνι με την Λιμενάρχη κα Κων. Κορακά να ξεκαθαρίζει ότι αυτό είναι ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Το προεδρείο του ΣΕΟΟΚ ανέφερε στην κα Λιμενάρχη ότι αυτό το ζήτημα έχει τεθεί από το Σωματείο προς το Λιμενικό Ταμείο ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου.

 

Το Λιμενικό Ταμείο δυστυχώς ακόμα δεν έχει πάρει θέση για την ακριβή θέση του χώρου που θα καταλαμβάνουν κατά τη στάθμευσής τους τα επαγγελματικά οχήματα (τράνσφερ) στο λιμάνι του Αθηνιού κι αυτό δημιουργεί μείζον ζήτημα καθώς σε λίγες μόλις ημέρες ξεκινά η τουριστική σαιζόν, με τους επαγγελματίες μεταφορείς του τουρισμού από τη μια και το Λιμεναρχείο Θήρας από την άλλη, ακόμα να μην έχουν εικόνα για την εν λόγω χωροθέτηση.

 

Κι αν αυτό δεν λυθεί άμεσα η Σαντπορίνη θα το βρει μπροστά της από τη πρώτη κιόλας μέρα, καθώς το αλαλούμ που θα επικρατεί στο λιμάνι, θα αποτελέσει μια κακή φετινή τουριστική εκκίνηση.

 

Καθίσταται σαφές ότι αν δεν υπάρξει ενημέρωση τόσο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όσο και από τον Δήμο Θήρας μέχρι τη προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, τότε και οι επαγγελματίες μεταφορείς είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου η δημοτική αρχή να πράξει το αυτονόητο.

 

Για την ιστορία και σε ερώτηση του προεδρείου του ΣΕΟΟΚ για το που κατά την άποψη του λιμεναρχείου θα πρέπει να χωροθετηθεί η θέση στάθμευσης των επαγγελματικών οχημάτων μεταφοράς τουριστών, η απάντηση ήταν σαφής : «όσο πιο κοντά γίνεται στις προβλήτες πρόσδεσης πλοίων προκειμένου να γίνει άμεσα και δίχως καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, η από-επιβίβαση τω ν τουριστών στα πλοία τους».

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς του Σωματείου Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό (ΣΕΟΟΚ) οι: Κώστας Ιωαννίδης (Πρόεδρος), Βασίλης Κασιμάτης (Αντιπρόεδρος) και Βασίλης Μπέλσης (Γραμματέας), ενώ από το λιμεναρχείο τους υποδέχτηκαν η Λιμενάρχης Κωσταντία Κορακά (Πλωτάρχης Λ.Σ.) και ο Υπολιμενάρχης Παναγιώτης Βαρελάς (Πλωτάρχης Λ.Σ.)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *