Συνάντηση του κ. Νίκου Ζώρζου με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο

  “Μετά από πρόσκληση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας συναντήθηκα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα. Τέθηκε υπόψη μου το υπόμνημα των θέσεων τους περί νησιωτικότητας και υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε πολλά από τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.
  Συζητήθηκε εκατέρωθεν το πιλοτικό πρόγραμμα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε το 2020 από τον Πρωθυπουργό για τη Σαντορίνη και συμφωνήθηκε η ανάγκη επίσπευσης των ενεργειών με σκοπό την ολοκλήρωση του.
Έθεσα υπόψη των μελών ότι η Σαντορίνη πρέπει να εξαιρεθεί από τις στρατηγικές επενδύσεις. Τα κίνητρα για επενδύσεις πρέπει να αφορούν μόνο τον εκσυγχρονισμό των μικρών και μεσαίων ήδη λειτουργούντων επιχειρήσεων.
  Τόνισα τη σημασία που έχει η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου καθώς η Σαντορίνη αποτελεί έναν γεωμορφολογικά ιδιαίτερο τόπο. Εξέφρασα δε την ανησυχία, πως αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα διακυβεύεται η βιωσιμότητα του τόπου.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε πνεύμα σύμπνοιας. Αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπηρετηθεί από όλους, Δήμο και Επαγγελματικούς Φορείς, μια καλοδουλεμένη στρατηγική για την πορεία του νησιού στο μέλλον”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *