Συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο

 

 

 

 

“Χθες 26/07/2024 το Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θήρας κύριο Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο :

Τα μέλη του Συλλόγου με μια φωνή ζήτησαν από τον Δήμαρχο το σταμάτημα της χρήσης των λέξεων “υπερτουρισμός”  και “κορεσμός” μιας και το νησί μας αυτή τη δεδομένη στιγμή πλήττεται από τη μείωση των εισπράξεων και τα ταμεία των επιχειρήσεων βλέπουν μείωση τζίρου έως και 20%.

Ο υπερτουρισμός είναι μια έννοια που αφορά περιοχές όπου η συνεχής ροή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου  τουριστών ξεπερνάει τα όρια αντοχής του. Στη Σαντορίνη μας αναγνωρίζουμε το γεγονός του ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ όπου σε διάφορα χρονικά διαστήματα και σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού μας (ΟΙΑ , ΦΗΡΑ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ) όντως παρατηρείται συνωστισμός.

Ο Σύλλογός μας ζητάει την ίδρυση γραφείου διαχείρισης επισκεπτών κρουαζιέρας ώστε να μην συνωστίζονται σε συγκεκριμένους τόπους όλοι μαζί, επίσης ζητάει την χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για το Τελεφερίκ ώστε να σταματήσουν να συνωστίζονται στο συγκεκριμένο σημείο και να έχουν την δυνατότητα της επίσκεψης στην πρωτεύουσα του νησιού μας χωρίς το άγχος της επαναφοράς στο πλοίο τους.

 

 

Ο Σύλλογός μας με μια φωνή δήλωσε την άποψή του, ότι έως την έκδοση του νέου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδίου να μην ανεγερθεί ούτε μια νέα κλίνη, ούτε ένα νέο κτήριο, επίσης ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να γίνει και να προβλέπεται στο νέο χωροταξικό του τουρισμού η μελέτη για τη φέρουσα ικανότητα των επιχειρήσεων, ώστε να μπει ένα φρένο στην άναρχη ανάπτυξη των οποιονδήποτε επαγγελμάτων.

Απαντώντας ο Δήμαρχος στις ερωτήσεις των μελών και ενημερώνοντας, είπε ότι προχωρά το έργο για την κατασκευή της μαρίνας Μονολίθου και του μόλου έκτακτης ανάγκης στη Βλυχάδα. Ενημέρωσε το σώμα επίσης για όλα τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο Δήμος.

Για τα επιμέρους προβλήματα του Συλλόγου θα γίνουν νέες συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους καθώς και με τον αστυνομικό διευθυντή ώστε να εξευρεθούν λύσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Νομικός Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος Εστίασης κ. Λιγνός Αντώνιος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Διαμαντόπουλος Γεώργιος , ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου κ. Συνολάκης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος Αθλητισμού κ. Φουστέρης Ευάγγελος, ο Αντιπρόεδρος Οίας κ. Πελεκάνος Αλέξανδρος, το μέλος κύριος Δεναξάς Νικόλαος και ο Ταμίας κ. Πελέκης Μιχάλης τη συζήτηση παρακολούθησε και το υποψήφιο μέλος κ. Chimenti Gianluka”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *