Συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας με εκπροσώπους των Νηπιαγωγείων

Στόχος η ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου & ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ

 

 

 

“Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Κατσίπη Νίκου και των προϊσταμένων νηπιαγωγών, παρουσία και του προέδρου του Συλλόγου ΣΠΕ Θήρας & Νήσων.

Ο Αντιδήμαρχος έθεσε ως πρώτο θέμα την ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου. Ανέφερε ότι βρίσκεται στα πρωτεύοντα θέματά του και ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Υπήρξε μακρά συζήτηση και παράθεση απόψεων από όλες τις πλευρές. Συζητήθηκαν επίσης, λεπτομέρειες για τον τρόπο μετακίνησης των παιδιών.

 

 

Δεύτερο τέθηκε και το θέμα ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρα διεπιστημονικής αξιολόγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης) στη Σαντορίνη. Ο Αντιδήμαρχος επισήμανε την πρόθεση της Περιφέρειας να υλοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα και οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους μίλησαν για την ανάγκη ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς οι ανάγκες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο και η μετάβαση των οικογενειών στη Σύρο είναι δύσκολη, χρονοβόρα και δαπανηρή.

Εν συνεχεία ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε για τον προγραμματισμό που υπάρχει εκ μέρους του Δήμου Θήρας αναφορικά με τα νηπιαγωγεία του νησιού και συγκεκριμένα για το νηπιαγωγείο της Μεσαριάς, του Καρτεράδου και του Ημεροβιγλίου. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κατσίπης Νίκος επιβεβαίωσε πως υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα των σχολικών μονάδων για τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος, συζητήθηκαν καθημερινά θέματα και προβλήματα των νηπιαγωγείων, κυρίως ως προς τον εξοπλισμό (παιχνίδια, υλικά, καθαριστικά κτλ)”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *