ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

 

“Σε συνέχεια των ενημερωτικών επαφών με τους αρμόδιους σχετικά με την πορεία της πανδημίας στα νησιά μας, αντιπροσωπεία της Θηραϊκής Πολιτείας αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Νίκο Ζώρζο και τους δημοτικούς συμβούλους κυρίους Γεώργιο Νομικό και Μηνά Καφιέρη συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείο Σαντορίνης κ. Βασίλη Μαλαματένιο και τον διοικητικό διευθυντή κ. Λουκά Κατσούλη.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Θηραϊκής Πολιτείας και έγινε στο χώρο του Νοσοκομείου. Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και εκτός των ζητημάτων της άμεσης επικαιρότητας περιελάμβανε και άλλα ζητήματα λειτουργίας και οργάνωσης των υπηρεσιών που το Νοσοκομείο παρέχει στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες των νησιών μας.

 

  Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογραμμίστηκε η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά το επιστημονικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου. Από την πλευρά της η κοινωνία, εκτός από ευγνωμοσύνη προς όλους τους λειτουργούς του χώρου της υγείας, οφείλει να βοηθήσει στην προσπάθεια με όποιο μέσο διαθέτει.
Η παράταξη μας δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για τον σκοπό αυτό.

 

  Γι’ αυτό, θα καταθέσουμε πρόταση για την άμεση ενίσχυση από το Δήμο του Γενικού Νοσοκομείου σε αναλώσιμα για τη διενέργεια μοριακών ή όποιων άλλων διαγνωστικών τεστ υποδειχθούν από τους υπεύθυνους. Έτσι, θα τονωθεί η δυνατότητα του Γ. Νοσοκομείου Σαντορίνης για πιο γρήγορη και ασφαλή διαχείριση υπόπτων για covid περιστατικών. Σημειώνεται ότι η επάρκεια στα συγκεκριμένα αναλώσιμα έχει μειωθεί λόγω αυξημένων ελέγχων.

 

  Επιπλέον, κοινή διαπίστωση είναι ότι ένας φορέας παροχών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας (όπως εξ ορισμού είναι ένα νοσοκομείο) φορτώνεται υπέρμετρα όταν πρέπει να παρέχει και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε, το πρόβλημα επιτείνεται. Στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου τις τελευταίες ημέρες χρειάστηκε να γίνουν μαζικοί έλεγχοι για covid (όπως πρόσφατα, μετά το κλείσιμο του σχολικού τμήματος). Αυτό επιβαρύνει ιδιαίτερα το σύστημα (γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό, υλικό) και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

 

 

  Έτσι, η Θηραϊκή Πολιτεία τόσο με τις δυνάμεις της όσο και σε συνεννόηση με τους φορείς, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ζητηθεί τακτική ή μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικούς ελέγχους αλλά και για ιχνηλάτηση κι ελέγχους επαφών σε περίπτωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η ασφάλεια του τοπικού συστήματος υγείας σε μια απαιτητική χρονική στιγμή.
Εξυπακούεται ότι οι προτάσεις μας είναι εν γνώσει των σημερινών μας συνομιλητών και έχουν την αποδοχή τους.

Η Θηραϊκή Πολιτεία θα συνεχίσει τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς και δεσμεύεται να συνεισφέρει σε προτάσεις και λύσεις”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *