ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

 

Την Κυριακή, 4/3/2018, στο χώρο Νεολαίας της ΟΓΕ-Ομάδα Σαντορίνης στο Εμπορείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Συλλόγων του Εμπορείου μετά από πρόσκληση της Ομάδας Γυναικών. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ομάδας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μάρτη.

Παραβρέθηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Εμπορείου, το Διασωστικό Σώμα Θήρας, η δασκάλα Χορού κ. Α. Δεναξά, εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου Εμπορείου και ο αντιδήμαρχος κ. Α. Δαρζέντας.

Παραβρέθηκαν επίσης μέλη των Μαθητικών Συμβουλίων του Γυμνασίου Εμπορείου. Η ΟΓΕ-Ομάδα Σαντορίνης πρότεινε σε όλους τους Συλλόγους ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων και δραστηριοτήτων βασισμένο στην κοινή δράση όλων των φορέων. Υλοποιεί με αυτό τον τρόπο στην πράξη το ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει». Οι διεκδικήσεις και δραστηριότητες κινητοποιούν παιδιά και ενήλικες σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και κυρίως δημιουργούν σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας πάνω σε κοινούς στόχους.

Η φύση όλων των προβλημάτων είναι ενιαία και ως προς τις αιτίες αλλά και ως προς τους αποδέκτες. Η Ομάδα Γυναικών θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο, ενιαία και από όλη την τοπική κοινωνία, από όλο το χωριό. Προτείνουμε ως πρώτο θέμα διεκδίκησης με κάθε τρόπο και μέσο προς κάθε αρμόδιο (Πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμο) με άμεση κινητοποίηση όλου του χωριού την κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στο Εμπορείο. Δεύτερο θέμα εξ ίσου σημαντικό για την καθημερινότητα της νεολαίας, προτείνουμε την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν της επισκευής και λειτουργίας του Γηπέδου του Εμπορείου.

Οι δραστηριότητες προτείνουμε να γίνονται τα Σαββατοκύριακα και είναι οι ακόλουθες : 1. Γνωριμία με το Καστέλι του Εμπορείου μέσα από εκπαιδευτική δραστηριότητα με τίτλο «Βλέπω το Καστέλι του Εμπορείου … αλλιώς». Η πρώτη δραστηριότητα να υλοποιηθεί 23- Μαρτίου με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση το 1821». Θα ακολουθήσουν 2 -3 ακόμα θεματικές.

  1. Κατασκευή και λειτουργία διαδραστικού παιχνιδιού τύπου Escape room με θέμα τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά και αλκοόλ . (Λειτουργία κάθε ΣΚ για ηλικίες 13+)
  2. 3. Προβολές τριών κινηματογραφικών ταινιών και συζήτηση.
  3. 4. Δημιουργικό Εργαστήρι για μικρά παιδιά (ηλικία 5-7) με τίτλο «Τα δώρα της Ειρήνης»
  4. 5. Λαϊκός ανώμαλος δρόμος με τίτλο «Ο γύρος του Εμπορείου» με συμμετοχή παιδιών εφήβων και ενηλίκων.
  5. 6. Φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου(5Χ5) και μπάσκετ από ομάδες νέων.
  6. 7. Διήμερη εκδήλωση με μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες και χορευτικά σχήματα, με παρουσίαση θεατρικών σκηνών περίπου στο τέλος Μαΐου. Έγινε διευκρινιστική συζήτηση πάνω στη συνολική πρόταση και ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο για την εξέλιξη των έργων του γηπέδου.

    Το Διασωστικό Σώμα Θήρας και η κ. Δεναξά δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους. Οι υπόλοιποι σύλλογοι επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν μετά τη συνεδρίαση των ΔΣ τους. Ως ΟΓΕ-Ομάδα Σαντορίνης ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και παραβρέθηκαν στη συνάντηση. Εμείς συνεχίζουμε την προετοιμασία των δράσεων που προτείναμε και καλούμε όχι μόνο τις γυναίκες, καλούμε όλους όσους νοιάζονται – και κυρίως τους νέους – να τις πλαισιώσουν και να τις κάνουν δική τους υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *