ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΗΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΜ’ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

 

“Συνάντηση πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 03/09/2020 με τις δημοτικές συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης  Μαρία Αργυρού και Ακυλίνα Κόκκαλη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Στεφανάκη.

 

 

Η συνάντηση ζητήθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων και των προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν ασφάλεια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς .

 

 

Εκφράσαμε την ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς καμιά ουσιαστική ενέργεια όλους αυτούς τους μήνες σε συνεργασία με τους δήμους για εξεύρεση αιθουσών, ώστε να μην υπάρχουν πάνω από 15 μαθητές στην τάξη και να εξασφαλιστεί έτσι η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των μαθητών.

 

 

Συζητήθηκε  το σοβαρό ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων και εκφράστηκε η άποψη από πλευράς συμβούλων  ότι ο αριθμός των 24 καθαριστών/καθαριστριών που θα προσληφθούν από το Δήμο, 10 πλήρους απασχόλησης και 14 μερικής (;) για πάνω από 30  σχολικά κτίρια , δεν είναι αρκετός  για την καθαριότητα σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλιστα σήμερα που επιβάλλεται συνεχή και σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων. Χρειάζονται τουλάχιστον 2 καθαριστές / καθαρίστριες στα μεγάλα σχολεία με 200 και πάνω μαθητές. Επιπλέον απαιτείται να είναι όλο το προσωπικό πλήρους απασχόλησης.

 

 

Συμφώνησαν και οι τρείς ότι τα 18.000 ευρώ για τους 4.045 μαθητές Θήρας και Θηρασιάς για την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς , που θα χορηγήσει το Υπουργείο μέσω της ΚΕΔΕ στους Δήμους , μόνο ντροπή προκαλεί.

 

 

  Τέλος , τέθηκαν στον Αντιδήμαρχο οι παρακάτω προτάσεις ,τις οποίες έκρινε ορθές και δεσμεύτηκε  για την υλοποίησή τους:

1.- Σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς να υπάρξει ενημέρωση  από γιατρούς σε όλα τα σχολεία για την πανδημία και για την ορθή  χρήση  μάσκας.

2.-Διενέργεια  τεστ στους εκπαιδευτικούς ανά τακτά διαστήματα.

3.- Μέριμνα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών εν όψει του κορονοϊού με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και καθιέρωση επιτέλους των σχολικών δρομολογίων αποκλειστικά για μαθητές/μαθήτριες.

Ο Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε στο τέλος ότι σύντομα θα υπάρξει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων, κάτι που επιτακτικά θέτει η Λαίκή Συσπείρωση, με δεδομένη την αύξηση των μαθητών και την παλαιότητα  των σχολείων της Σαντορίνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη από φέτος στο ΕΠΑΛ Θήρας σε ένα από τα πιο καινούργια σχολικά κτίρια  έχουν σταματήσει τις εγγραφές στην Α τάξη, ενώ μαθητές/ μαθήτριες αναγκάζονται να επιλέξουν άλλο τομέα από αυτόν που επιθυμούν  στην Β τάξη, λόγω μεγάλου αριθμού μαθητών και έλλειψης σχολικών αιθουσών. Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση (η οποία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι ο εξαναγκασμός των μαθητών να παρακολουθήσουν άλλου τύπου σχολείο από αυτό που επιθυμούν) αλλά και άμεσα να δρομολογηθεί μια πιο μόνιμη λύση, καθώς αυτά τα προβλήματα χρόνο με το χρόνο θα είναι οξύτερα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ  ΑΚΥΛΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΗ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *