ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ-ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 

 

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΦΕΒ_2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

“Την Δευτέρα 23/05/2016, στο Γραφείο Δημάρχου Θήρας έλαβε χώρα διαπαραταξιακή συνάντηση για την επιτάχυνση και ρύθμιση των λεπτομερειών της έναρξης λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας.

Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και το μέλος της ΑΕΜΥ κος Μιχάλης Ρούσσος – ο οποίος και έκανε σχετική ενημέρωση – διαπιστώθηκε ότι η δυσκολία εξεύρεσης κατοικιών για τους εργαζομένους είχε τεθεί στους αρμόδιους αρκετό χρόνο πριν, αλλά παρόλα αυτά και με ευθύνη της ΑΕΜΥ, η προκήρυξη των προσλήψεων δεν έλαβε υπόψη την εντοπιότητα των εργαζομένων, αν και είχε ζητηθεί από πλευράς Δήμου Θήρας στις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί.

Η εντοπιότητα ως κριτήριο πρόσληψης όχι μόνο δεν αναιρεί τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των υποψηφίων αλλά κρίνεται και απαραίτητη από την συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της νησιωτικότητας της περιοχής, αλλά και τις άλλες ιδιαιτερότητες της Σαντορίνης.

Ακολούθως και για ακόμη μια φορά κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία έχει ήδη ζητηθεί δύο φορές σύμφωνα με τις 84/2016 και 129/2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας.

Εφόσον το αίτημα της συνάντησης γίνει δεκτό από τον αρμόδιο Υπουργό, όπως άλλωστε ελπίζουμε θα ακολουθήσει και συνολική ενημέρωση του Θηραϊκού λαού.

Είναι προφανές ότι η ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί κάθε καθυστέρηση θα έχει συνέπειες στη ζωή και στην υγεία των επισκεπτών και των κατοίκων της Σαντορίνης”.

12 Απαντήσεις

 1. Ο/Η γιωρος λέει:

  καλησπέρα κύριε πράσσο…….έχετε κατέβει τώρα τελευταία στο λιμανάκι να δείτε τα χάλια τους γιατί ……δεν κάνετε ενα ρεπορτάζ για το λιμανάκι μπάχαλο των ψαράδων ο πρόεδρος δεν τα βλέπει δεν τα ξέρει των ψαράδων αλλά κοιτάει τους καφέδες ……….από τα επαγγελματικα σκαφη τι να πω λυπαμαι αν εχετε τα κοτσια καντε ενα ρεπορταζ αυτο τον ηλικιωμενο που κατεβηκε απο τον κυριο πελεκη αυτος ο κυριος εχει τσακωθει με τους μισους ψαραδες αυτο το νησι ειναι αξιο της μοιρας του………

 2. Ο/Η giorgos... λέει:

  Είναι προφανές πως θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την ανέυρεση κατοικιών από τους επιλαχόντες προς εργασία στο νεοσύστατο νοσοκομείο της Σαντορίνης. Ακόμη και η εντοπιότητα να υπήρχε ως επιλογή στην πρόσκληση της ΑΕΜΥ, δεν νομίζω πως θα μπορούσαν να καλυφθούν εξ΄ολοκλήρου όλες οι θέσεις εργασίας.

  Δεν μπορεί ενα νησί των 15.000 κατοίκων να πληροί αριθμό εις διπλούν (ώστε να μπορεί να γίνει η αξιόπιστη επιλογή μεταξυ των αιτούντων) των 185 προκυρησσόμενων θέσεων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Σαφώς η εντοπιότητα θα βοηθούσε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος προσωπικού που θα εργαζόταν στην Τεχνική Υπηρεσία, Διοικητικοί, Υπηρεσία Καθαριότητας, Τραπεζοκόμοι κ λοιπό Βοηθητικό προσωπικό (Άντε κ κανά 2 Ιατροί κ 2-3 νοσηλευτές). Το νοσοκομείο όμως για την εύρυθμη λειτουργία του χρειάζεται επί το πλείστον Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό επαρκές, κάτι πού σαφώς είναι ανέφικτο ακόμη και με την επιλογή της εντοπιότητας.

  Οι αρμόδιοι του νησιού ας βρούν μια λύση. Ας επιβάλλουν σε όλους τους Ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων-διαμερισμάτων των γύρω περιοχών του Νοσοκομείου (Ιδιαιτέρως τους Θηραίους) να υποχρεούνται να ενοικιάσουν ένα έστω εκ των καταλυμάτων τους σε προσιτές τιμές σε εργαζόμενους του νοσοκομείου-δασκάλους-αγροτικούς Ιατρούς κτλ…

  Δεν γίνεται διαφορετικά. Ειδάλως οι περισσότεροι θα αρνηθούν την τοποθέτηση στο νησί και αυτοί που θα έρθουν στην αντιμετώπιση της δυσκολίας ανεύρεσης στέγης, θα παραιτηθούν και θα φύγουν και το μόνο που θα μείνει θα είναι ένα νεοσύστατο νοσοκομείο που θα λειτουργεί δυστυχώς με το υπάρχον προσωπικό του Κέντρου Υγείας κ μερικούς ακόμη, μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού, με το προσωπικό να υπερβάλλει εαυτόν για να μπορεί να ανταπεξέλθει… Απλά θα έχουμε καινούργιο νοσοκομείο, η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας για την έναρξη θα έχει πραγματοποιηθεί, θα τρέξουμε όλοι στα εγκαίνια καλοντυμένοι να κόψουμε τις κορδέλες και να φωτογραφηθούμε με τον υπουργό και πάλι από την αρχή ……………

  Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον Κο Ρούσσο Μιχ. για τον αγώνα που δίνει για το νοσοκομείο καθώς και στον Κο Πράσσο Δημ. για την προσπάθεια ανεύρεσης στέγης για το προσωπικό του νοσοκομείου που κάνει και την άμεση κ έγκυρη ενημέρωση μέσω της παραπάνω σελίδας, σε ότι αφορά το Νοσοκομείο…..

 3. Ο/Η Kleo λέει:

  “Η εντοπιότητα δεν αναιρεί τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα”…!!!! τα λέτε έτσι, η σας ξεφεύγουν;;… Το νοσοκομειο δεν ειναι rooms to let, ξαπλώστρες στην παραλία, μίνι μάρκετ στο χωριό…κτλ, κτλ, κτλ…

 4. Ο/Η Ποπη λέει:

  Καλησπέρα σας μηπως εχετε ενημέρωση ποτε θα ενημέρωσουν τους υπόλοιπους υποψηφίους γιατι μεχρι τωρα Έχουν βγει αποτελέσματα Μόνο για 50 θέσεις οι υπόλοιπες;

 5. Ο/Η Θάνος λέει:

  “αυτά και με ευθύνη της ΑΕΜΥ, η προκήρυξη των προσλήψεων δεν έλαβε υπόψη την εντοπιότητα των εργαζομένων” : Άρα όσοι φωνάζαμε για την εντοπιότητα είχαμε δίκιο. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα όμως, για κάποιο λόγο δεν έλαβαν υπόψη εντοπιότητα ενώ ήταν υποχρεωμένοι, μήπως ήθελαν να βολέψουν τον κόσμο τους; και πίνακες με επιλαχόντες και μόρια γιατί δεν δημιοσιεύονται; Αυτά πρέπει να ρωτήσετε τον Κ. Ρούσσο, γιατί δεν λειτούργησε η εντοπιότητα όπως έπρεπε, γιατί δεν έχουν βγει πίνακες με μόρια και σειρά κατάταξης, (έστω και για τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί). Γιατί δεν δημοσιεύονται με διαφάνεια όλα τα δεδομένα; Αυτές είναι οι απαντήσεις που θέλουν οι Σαντορινιοί να μάθουν!

 6. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

  Δεν είναι μόνο, αυτά. Σας παρακαλώ να διαβάσετε την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΕΜΥ, όπου ζητάνε εξωτερικό συνεργείο για την συντήρηση του Νοσοκομείου. Θέλω να μάθω έναν Μηχανολόγο ΠΕ και ΤΕ, που πήραν ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ????
  Εγώ δεν έχω εντοπιότητα, και έχω αποκλειστεί από την διαδικασία λόγο γλώσσας, περιττό να σας πω ότι ο πίνακας με τους αποκλειομένους και τους επιτυχόντες ΔΕΝ έχει δημοσιευθεί.
  Κύριε Πράσσο παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

 7. Ο/Η Βασίλης λέει:

  Απο πότε το δικαίωμα για εργασία έχει εντοπιότητα; Με την ίδια λογική πως θα φαινόταν στους Σαντορινιούς που κατέχουν θέσεις ανα την Ελλάδα αν τους έλεγαν οτι προτάσονται για παράδειγμα στην Αθήνα οι Αθηναίοι; Και να σημειώσω οτι στην Αθήνα το ποσοστό των αθηναίων που κατέχει θέσεις σε δημόσιους φορείς είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό της επαρχίας. Αυτό που μπορεί στην παρούσα φάση να εξομαλύνει κάπως τα πράγματα στο θέμα της στέγης, είναι να ερωτηθούν άμεσα οι προσληπτέοι άν έχουν στέγη στη Σαντορίνη και όσοι δεν έχουν να τους δωθεί να έυλογο χρονικό περιθώριο (αν και ομολογουμένως δύσκολο) να βρούν. Οφείλω να σημειώσω οτι οι τοπικοί παράγοντες ήξεραν πολύ πριν γίνουν οι κρατήσεις στο νησί οτι θα χρειαστούν καταλύματα για το προσωπικό του νοσοκομείου και είχαν το χρονικό περιθώριο να το διευθετήσουν. Επιτέλους σε αυτή τη χώρα πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλο και να βρίσκουμε λύση στο πρόβλημα και όχι πρόβλημα στη λύση. Δικαίωμα στην εργασία τονίζω έχουν όλοι πέρα απο εντοπιότητες, αλλιώς θα πρέπει να πιστέψουμε οτι η Σαντορίνη λειτουργεί την τουριστική περίοδο μόνο απο Σαντορινιούς……

 8. Ο/Η Ότι πείτε. λέει:

  Η εντοπιότητα ισχύει σε περιοχές με έως 10000 κατοίκους. Από που ως που ένα νησί με 15000 να αποτελεί εξαίρεση; Και από που και ως να προσλαμβάνεται κάποιος, ο οποίος δεν πληρει τα κριτήρια ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις; Νοσοκομείο ανοίγει κύριοι όχι μπακάλικο!!!

  • Ο/Η Άννα λέει:

   Δυστυχώς απ’την αρχή σαν μπακάλικο το βλέπουν.Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι’αυτό το μπάχαλο αλλά αν δεν μπορούσαν ας την έδιναν στον ΑΣΕΠ.

  • Ο/Η για να μην λέμε ότι να ναι!!!! λέει:

   Ισχύει για τα νησιά του αιγαίου ακόμα και αν έχουν πληθυσμό άνω των 10.000. Για δες το καλύτερα φίλε πως το λέει ο νόμος

   Πιο αναλυτικά το άρθρο 9 του 4057/2012 αναφέρει τα εξής:

   «Σε κάθε περίπτωση προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν σύμφωνα με τα κριτήρια της παραγράφου αυτής, οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων των νομών ή των νησιών ή των παραμεθορίων περιοχών που προβλέπονται στην περίπτωση ιδ΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 17, καθώς και δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων, εφόσον όλοι οι ανωτέρω επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις υπηρεσιών του Δημοσίου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994 και της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν. 2527/1997 στον αντίστοιχο νομό ή νησί ή παραμεθόριο περιοχή ή δήμο.

   Ορισμένες περιοχές στις οποίες προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου είναι:

   Νομοί της Θράκης (Ξάνθη, Έβρος, Ροδόπη)
   Νομοί Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες, Πέλλα, Κιλκίς)
   Νομοί Δυτ. Μακεδονίας( Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά)
   Νομοί Ανατ.Μακεδονίας (Δράμα)
   Ευρυτανία, περιοχές νομού Φωκίδας
   Παραμεθόριες περιοχές Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων
   Ιόνια Νησιά, Νησιά Αιγαίου πλην Κρήτης
   Κύθηρα, Αντικύθηρα
   Η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 279 του Ν. 3463/2006 (Α΄ 114). Συγκεκριμένα η ιδιότητα μόνιμου κατοίκου, όπου αυτή απαιτείται, βεβαιώνεται από τον Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο της Κοινότητας. Η οικεία βεβαίωση χορηγείται εφόσον προκύπτει πραγματική εγκατάσταση στο Δήμο ή στην Κοινότητα, που αποδεικνύεται με την υποβολή από τον ενδιαφερόμενο απόδειξης λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο. ή αντιγράφου εκκαθαριστικού της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.). Εάν, αιτιολογημένως, η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου δεν μπορεί να αποδειχθεί από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, αποδεικνύεται από τον ενδιαφερόμενο με κάθε άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο.

   • Ο/Η Άννα λέει:

    Έχω την εντύπωση πως γίνεται ένα μπέρδεμα σε ότι αφορά την εντοπιοτητα μόνιμου προσωπικού και ορισμένου χρόνου.Σε προκηρυξη ορισμένου χρόνου μπορεί να ζητηθεί εντοπιοτητα σε οποιοδήποτε μέρος και είναι στην κρίση του φορέα αν θέλει να ζητήσει εντοπιοτητα η όχι.Σ’αυτά έχω μείνει εγώ..τώρα αν έχουν γίνει αλλαγές που λένε με το μνημόνιο και για τις ορισμένου χρόνου, δε ξέρω..τι να πω!

   • Ο/Η Jim λέει:

    Προφανώς το παραπάνω αφορά τον ΑΣΕΠ και όχι κάθε φορέα, ΝΠΙΔ, κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *