ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε (ΕΟΧ) ΜΕΛΕΤΗΣ

 

 

120416“Συνάντηση για την διάβρωση των παραλιών

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη (12/04) μεταξύ του Δημάρχου Θήρας κου Νικόλαου Ζώρζου και των υπευθύνων του προγράμματος «Καταγραφή και Μελέτες Αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νήσων του Αιγαίου», κου Θεοφάνη Καραμπά, καθηγητή Παράκτιας μηχανικής του Αριστοτελείου Παν/μιου Θες/κης και κου Όλυμπου Ανδρεάδη, Μηχανικού Περιβάλλοντος από την Ομάδα Παράκτιας Μορφοδυναμικής & Διαχείρισης, Τμήμα Επιστημών Θάλασσας του Παν/μιου Αιγαίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Γεωθήρα κα Κατερίνα Καραμολέγκου και η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θήρας κα Χρύσα Βράντζα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιλογή για μελέτη των παραλιών που υφίστανται ήδη διάβρωση στα πλαίσια του παραπάνω ερευνητικού προγράμματος το οποίο εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» του χρηματοδοτικού οργανισμού ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος).

Οι παραλίες που αρχικά επιλέχθηκαν είναι το Καμαρίου και του Εξωμύτη. Στο επόμενο, άμεσο διάστημα θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις για την πιστοποίηση της διάβρωσης με σύγχρονη τεχνολογία και ωκεανογραφικό εξοπλισμό ενώ θα ακολουθήσει ακτομηχανική μελέτη και προκαταρκτικός σχεδιασμός των έργων για την προστασία των ακτών αυτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *