ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥ ΦΗΡΩΝ

Μ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

 

  “Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον     COVID -19 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» κ. Μανόλης Ορφανός και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης, συναντήθηκαν με τα μέλη του νεοσύστατου επαγγελματικού εμπορικού συλλόγου  Όρμου «ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ».

 

 

  Η συζήτηση, που εξελίχθηκε σε θερμό κλίμα, είχε ως επίκεντρο τις χρόνιες παθογένειες στη λειτουργία του λιμανιού που αφορούν τόσο στην έλλειψη υποδομών όσο και στην προβληματική διαχείριση όλων των εμπλεκομένων.

 

 

  Ο κ. Μανόλης Ορφανός εξέφρασε την άποψη ότι το Παλιό Λιμάνι πρέπει να αποτελεί αιχμή του δόρατος της τουριστικής ανάκαμψης της Σαντορίνης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η επίλυση των προβλημάτων χρειάζεται σχέδιο και συνεργασίες με κύριους άξονες:

1.Την  αναβάθμιση των υποδομών του λιμένα ώστε να παρέχονται υψηλές υπηρεσίες τόσο κατά την αποβίβαση όσο και κατά την παραμονή των επισκεπτών σε αυτόν. 

  1. Τη βελτίωση της διαχείρισης του κοινού που κάνει χρήση του τελεφερίκ καθώς και τη μελλοντική αναβάθμιση του.
  2. Την αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού ώστε να αποτελεί ο ίδιος πόλο έλξης επισκεπτών.
  3. Την αρμονική συνεργασία των επαγγελματικών ομάδων καθώς και των αρχών.

Στόχος είναι να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των επαγγελματιών αλλά και να                 υπογραμμίζεται η υποχρέωση τους να βελτιώνουν οι ίδιοι το τουριστικό προϊόν.

Ο κ Ορφανός αφού συνεχάρη το Σύλλογο για τις δραστήριες πρωτοβουλίες του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μέλη του και δεσμεύθηκε να αποτελεί πάντα σύμμαχο των επαγγελματικών ομάδων της περιοχής.

 

Ορφανός Μανόλης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θήρας

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *