Συνάντηση Γ. Μαραγκού με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης

 

 

 

 

“Σε κλίμα συναντίληψης και συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/2/2023, συνάντηση του Γιώργου Μαραγκού, Υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τ. Δημάρχου με τον Νίκο Λειβαδάρα, Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και Αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν και αναπτύχθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, την Σύρο και τις Κυκλάδες, μεταξύ των οποίων τα ακόλουθα:

  • Η έγκριση τον τοπικών πολεοδομικών σχεδίων και η διαδικασία διαβούλευσης της μελέτης για τις περιοχές NATURA στις Κυκλάδες.
  • Το ενεργειακό κόστος και οι επιπτώσεις του στη λειτουργία του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, εξαιτίας του οποίου η επιχείρηση, τα τελευταία 2 χρόνια, έχει σωρεύσει χρέη προς την ΔΕΗ άνω των 3 εκ. €.
  • Η έγκριση της πράξης εφαρμογής για την πολεοδόμηση του Στρατοπέδου και η έναρξη των έργων τα οποία έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει ο Δήμος, με βάση τις σχετικές αποφάσεις και το ΦΕΚ πολεοδόμησης.
  • Η χρηματοδότηση και η άμεση δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, Π/Υ 2,3 εκ, €, σε συνέχεια των τελευταίων δεσμεύσεων τις οποίες ανέλαβαν τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού.
  • Το δυσβάσταχτο κόστος χρηματοδότησης του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, στο πλαίσιο των σχετικών νομοθετικών προβλέψεων, και οι προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να μην μετακυληθεί άμεσα προς τους δημότες και επιχειρηματίες μέσω των δημοτικών τελών.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Μαραγκό για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που έχουν ήδη αναληφθεί για τα προαναφερόμενα ζητήματα ενώ συμφωνήθηκε από κοινού ότι η επίλυσή τους προϋποθέτει την βούληση και την αποφασιστική συνδρομή της συντεταγμένης πολιτείας, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατό.

Ο κ. Μαραγκός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την εποικοδομητική συνάντησή τους δεσμεύτηκε ότι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Δήμο προκειμένου να συνεπικουρήσει τις αναληφθείσες προσπάθειες και πρωτοβουλίες”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *